MónTerrassa
Cecot i ACM agilitzen les instal·lacions d’autoconsum fotovoltaic 

Safata d’entrada

La patronal egarenca Cecot i l’Associació Catalana de Municipis (ACM) col·laboraran per agilitzar la tramitació d’instal·lacions d’autoconsum fotovoltaic. Ambdues entitats han coincidit en la necessitat d’oferir assessorament especialitzat i formació específica als tècnics municipals, a més de serveis de suport en la tramitació i consultoria en projectes de transició energètica tant en l’àmbit públic com a les empreses. El compromís de col·laboració entre Cecot i l’Associació Catalana de Municipis contempla l’assessorament, la difusió, l’impuls i la formació, així com a detecció de problemàtiques i necessitats en l’àmbit de la tramitació de projectes de transició energètica.

Josep Rull s’ha reunit amb el president de l’ACM i alcalde de Deltebre, Lluís Soler

El president de la Comissió d’Energia de la Cecot, Josep Rull s’ha reunit amb el president de l’ACM i alcalde de Deltebre, Lluís Soler, arran de la proposta sobre desburocratització en els tràmits d’instal·lacions d’autoconsum fotovoltaic que l’entitat empresarial va elaborar.

L’objectiu ha estat exposar les problemàtiques amb que es troben les empreses en el moment d’iniciar i legalitzar instal·lacions energètiques, a través de les tramitacions que depenen d’institucions municipals. L’òrgan consultiu en matèria energètica de la Cecot ha presentat la iniciativa a l’ACM per desenvolupar futurs instruments i sinèrgies entre entitats que facilitin la implementació d’instal·lacions d’autoconsum a les empreses catalanes.

Els representants de l’ACM s’han mostrat interessats per la problemàtica burocràtica exposada per Rull

Els representants de l’ACM s’han mostrat interessats per la problemàtica burocràtica exposada per Rull, així com per la proposta de crear instruments que dotin als municipis del coneixement i els recursos suficients per respondre amb la rapidesa i solvència necessàries les necessitats de les empreses a l’hora de tramitar aquest tipus de projectes. Ambdues entitats han coincidit en col·laborar a fi d’oferir assessorament especialitzat i formació específica als tècnics municipals, a més d’implementar serveis de suport en la tramitació i consultoria en els diferents procediments relacionats amb el necessari impuls de la transició energètica tant en l’àmbit públic com a les empreses. 

L’ACM compta la Fundació Municipalista d’Impuls Territorial qui acompanyarà als municipis en la part de formació, gestió urbanística i ambiental. Per la seva part, la Cecot posarà a disposició de l’ACM els seus municipis associats, l’equip tècnic i els serveis de l’Oficina per la Transició Energètica de la Cecot (OTEC), l’instrument de l’entitat al servei del sector empresarial, per assolir els seus objectius de descarbonització.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa