MónTerrassa
CCOO denuncia falta de manteniment de Rodalies el dia de l’accident mortal
Accident mortal a la línia de Renfe de Terrassa a Manresa
Accident mortal a la línia de Renfe de Terrassa a Manresa | Cristóbal

!--akiadsense-->

Davant l’accident d’aquest matí d’un tren de la línia R4 de Rodalies RENFE a Vacarisses, CCOO de Catalunya manifesta “el condol a totes les persones familiars i amigues de la víctima mortal, i ofereix tot el suport a les persones ferides i la solidaritat amb la plantilla de Renfe i els equips d’emergències”.

A hores d’ara, tot indica que el tren accidentat ha sofert un descarrilament com a conseqüència d’una esllavissada de terres que ha ocupat tota la via i ha fet sortir de la via 4 dels 6 vagons dels quals disposava el tren, causant la mort d’una persona i fins a 49 persones ferides. Aquest tram ha patit diversos incidents en els darrers 10 anys per causes similars, “cosa que evidencia la manca d’inversió en una infraestructura tan estratègica com ho són les Rodalies de RENFE, que haurien de vertebrar el nostre territori i jugar un paper destacat en la mobilitat de les persones a tota la província de Barcelona”.

CCOO de Catalunya denunciat l’estat de manteniment de Rodalies, “infraestructura que tot i ser la més utilitzada per la ciutadania en termes de transport, només rep el 10% de les inversions en matèria ferroviària, destinant-se el 90% a la inversió en alta velocitat. Aquesta falta d’inversió afecta a la qualitat del transport públic amb incidències i retards constants, i compromet la seguretat de les persones usuàries i de les persones treballadores que presten el servei de Rodalies”.

CCOO de Catalunya “exigeix a les administracions de la Generalitat de Catalunya i del Govern de l’Estat que recuperin les inversions necessàries i que revisin amb urgència l’estat de conservació dels punts de la xarxa amb problemàtiques freqüents. El dret a la mobilitat necessita uns serveis de transport públic de qualitat i segurs.”

Nou comentari

Comparteix