MónTerrassa
Cau l’agulla petita del rellotge del campanar de Sant Joan de Matadepera
  • CA

Cau l’agulla petita del rellotge del campanar de Sant Joan de Matadepera. Malgrat tot, no va ferir ningú ni tampoc va provocar desperfectes, informa Matadepera.cat.

L’agulla petita del rellotge del campanar de l’Església de Sant Joan que està encarat a la mateixa plaça de l’església va ser trobada a terra el passat dijous sense que, sortosament, provoqués cap dany ni tampoc desperfectes materials.

Una dotació de Bombers de Matadepera es va desplaçar fins a la mateixa plaça per accedir fins al rellotge (ara de complicat accés pels arbres que hi ha al davant), i comprovar que l’agulla gran estigués ben fixada al rellotge i no hi hagués cap risc de caiguda. S’espera que ben aviat es podrà tornar a col·locar l’agulla al rellotge.

Agulla petita del campanar de Sant Joan de Matadepera/Joan Moreno

L’Església de Sant Joan Baptista va ser edificada l’any 1914

L’Església de Sant Joan Baptista va ser edificada l’any 1914, per tal de tenir una parròquia al centre del poble i no haver de traslladar-se a l’antiga parròquia de Can Roure, que poc a poc va quedar abandonada. Tot i que la benedicció oficial de l’edifici no arribaria fins al 1917, les obres s’allargarien durant pràcticament 14 anys més.

L’església de Sant Joan és un edifici neogòtic amb teulada a dues vessants

L’església de Sant Joan és un edifici neogòtic amb teulada a dues vessants. Està situada a la cantonada formada pel carrer de Sant Joan i la Plaça de Jaume Torras. La façana d’accés té porta d’arc ogival d’inspiració gòtica, amb timpà decorat amb relleus florals i l’anagrama “JHS”. A la part superior hi ha una rosada calada. El coronament és a dues vessants, amb arquets ornamentals ogivals sostinguts per petites carteles florals.

El campanar, situat a la banda esquerra de la façana, presenta planta quadrada i està format per tres cossos separats per cornises. El cos inferior és llis, el central té obertures circulars amb quadrifolis i el superior amb finestres ogivals. Els dos pisos superiors són de maó vist

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa