MónTerrassa
Les campanes de la Seu d’Ègara es posen a to
  • CA
Manteniment de les campanes de la Seu d'Ègara
Manteniment de les campanes de la Seu d’Ègara | Cristóbal Castro

!--akiadsense-->

Aquesta setmana, les campanes de la Seu d’Ègara han passat la ITV. L’empresa especialitzada en rellotges i campanes Rifer SL ha estat aquest dijous al complex eclesiàstic romànic per fer-ne les tasques de manteniment, segons han confirmat fonts de la rectoria.

La història de les campanyes a les església parroquial de Sant Pere es remunta al segle XII. Des d’aleshores, han passat moltes viscissituds, canvis de lloc i fins i tot, amb l’esclat de la Guerra Civil, van ser retirades i foses per aprofitar el metall. La campana de Santa Maria, potser ignorada per la dificultat de desmuntar-la, va quedar emmudida en el seu lloc. Com recorda l’historiador Joaquim Verdaguer, quan el 26 de gener del 1939 les tropes franquistes van entrar a la ciutat després de tres anys en silenci, repicaren les campanes: la de les hores del Sant Esperit i la de Santa Maria, que havien quedat intactes. El 4 de setembre del 1939 la campana de Santa Maria es va treure del seu lloc i es va col·locar a la façana de Sant Pere, a l’espera de noves campanes que van arribar l’any 1941.

Una darrera substitució es va portar a terme l’any 2006. En el campanar petit una de les campanes estava esquerdada va ser substituïda per una de nova. La seva benedicció s’efectua el 22 de gener de 2006, a càrrec del rector Josep Pauses. És una campana de 77 centímetres de diàmetre i d’un pes de 275 quilos.

Tasques de manteniment a les campanes
Tasques de manteniment a les campanes | Cristóbal Castro

!--akiadsense-->

Les campanes de l'església de Sant Pere
Les campanes de l’església de Sant Pere | Cristóbal Castro

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa