MónTerrassa
Bona part del milió de mascaretes ja és a Terrassa
Bona part del milió de mascaretes ja és a Terrassa
Bona part del milió de mascaretes ja és a Terrassa |

!--akiadsense-->

L’Ajuntament de Terrassa ha rebut avui, diumenge 19 d’abril, la primera part de la partida d’un milió de mascaretes adquirides per tal de distribuir-les a tota la ciutadania. L’Ajuntament disposa ara de 400.000 mascaretes bàsiques no sanitàries i posa en marxa la segona part de la comanda, per tal de comptar amb 600.000 mascaretes més i assolir així la xifra d’un milió de mascaretes. Les mascaretes han arribat avui a tres quarts de 10 del matí en un vol d’Air China procedent de Xangai i amb destinació Barcelona (aeroport del Prat).

Al llarg del dia s’han fet els tràmits d’inspecció de duanes, d’acord amb el permís especial d’importació sol·licitat per l’Ajuntament de Terrassa a les autoritats espanyoles. El comboi de transport de les 400.000 mascaretes, custodiat per un vehicle de la Policia Municipal, ha arribat a Terrassa aquesta tarda. Ha estat rebut per l’alcalde, membres del Govern municipal i l’equip tècnic que participa en l’operació, coordinada des de la Direcció de Presidència, així com representants de les empreses que l’Ajuntament ha contractat per als serveis d’impressió de sobres, manipulat i distribució a domicili. Per part del Govern municipal han assistit a la recepció de la primera comanda de mascaretes l’alcalde, Jordi Ballart, i els tinents/es d’alcalde i regidores i regidors Isaac Albert, Núria Marín, Xavi Fernández Rivero, Mònica Polo, Niki Ramírez, i Ona Martínez.

L’operació es va anunciar públicament el dijous 9 d’abril i des d’aleshores s’ha dut a terme amb la màxima discreció, amb l’objectiu de garantir al màxim l’èxit de la mateixa, tota vegada que s’ha portat a terme en condicions molt difícils i de gran incertesa.

Entre el 6 i el 8 d’abril es va realitzar una tasca intensiva de recerca de possibles proveïdors a diferents països. En paral·lel, els mateixos dies, es va crear un magatzem centralitzat de «mascaretes solidàries» a l’Ajuntament, es va preparar un sistema de distribució a través de comerços i es va assolir un acord estratègic amb l’empresa Confecciones Corvi, que produeix mascaretes fetes a Terrassa, amb teixit antiviral certificat pel prestigiós centre tecnològic LEITAT-Terrassa. Les «mascaretes solidàries» provenen de: Mascarillas Solidarias, ANC Terrassa, Confecciones Corvi, Smilics, Circutor, Seat i @mipetricor. Les procedents de Mascarillas Solidarias han estat rentades per Tintes Egara. El dia 8 d’abril es va seleccionar una empresa importadora que mereixia tota la confiança i el Govern municipal va assumir els notables riscos que comportava l’operació.

El mateix dia, es va aprovar per decret de l’Alcalde l’adquisició d’1 milió de mascaretes, en dues comandes, per un import total de 520.000 euros, IVA 21% inclòs. L’import de la primera part de l’operació ha estat de 208.000 euros, IVA 21% inclòs. Les mascaretes s’han fabricat a Xiamen (Xina), després d’una recerca en profunditat de les fàbriques que reunien les millors condicions possibles. Es van traslladar fa dos dies per carretera a l’aeroport de Xangai, on divendres van passar la inspecció oficial de duanes per part les autoritats del Govern de la República Popular de la Xina, al qual l’Ajuntament de Terrassa li expressa el seu agraïment, que serà traslladat de forma oficial. A la Junta de Portaveus celebrada telemàticament la setmana passada es va facilitar a tots els Grups Polítics Municipals la informació administrativa i econòmica relacionada amb l’adquisició i transport de mascaretes per a la ciutadania de Terrassa. El Govern municipal agraeix a tots els grups polítics que hagin contribuït, amb la seva discreció, al bon resultat de l’operació.

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, destaca que “amb aquesta complicada operació, de la qual avui en veiem els primers fruits, donem resposta a una necessitat evident de la ciutadania, generada per una emergència sanitària molt complexa. Moltes persones pateixen i estan preocupades, lògicament, per la manca de material de protecció. Volem que cada terrassenc i terrassenca tingui la seva mascareta, volem que la ciutadania estigui protegida, i més des que es comencen a alleugerir algunes mesures del confinament. Hem fet un sobreesforç per cobrir tota la ciutat, i creiem fermament que és el que havíem de fer en aquesta situació crítica, i seguirem treballant sense descans per protegir la ciutadania”.

Sistema de distribució a domicili

A primera hora de demà, dilluns, s’inicia el procés d’ensobrat i manipulat de les mascaretes, seguint estrictament les normes sanitàries fixades. A partir de les dades del Padró Municipal d’Habitants, que s’utilitzen a l’empara del previst a l’article 6 de la Llei Orgànica de Protecció de Dades, s’aniran confeccionant els sobres per a cada domicili, amb la quantitat de mascaretes corresponent als residents que consten oficialment al Padró. En els propers dies, i tenint en compte també la situació meteorològica, s’iniciarà el procés de distribució a domicili dels sobres. Es calcula que aquest procés tindrà una durada d’entre 7 i 10 dies, festius inclosos. El procediment de distribució escollit és el més adequat per complir rigorosament les actuals normes de confinament i evitar desplaçaments innecessaris. Diàriament s’informarà a la ciutadania, a través de les xarxes municipals, de les zones a les quals s’han repartit les mascaretes. Pel que fa a la resta de mascaretes, l’Ajuntament comunicarà properament el canal de distribució complementari que s’està preparant.

Bona part del milió de mascaretes ja és a Terrassa
Bona part del milió de mascaretes ja és a Terrassa | A.T.

!--akiadsense-->

Característiques de les mascaretes adquirides

Són mascaretes bàsiques, d ́ús no sanitari. Les mascaretes bàsiques són, en condicions normals, per a un sol ús. Però en les actuals circumstàncies excepcionals, l’Ajuntament aconsella a la ciutadania utilitzar-les també de forma excepcional.

Les instruccions d’ús, que figuren al sobre de repartiment, són les següents:

– Aquestes mascaretes són del tipus bàsic, per tant, no suposen una protecció total contra el coronavirus. Tenen un índex de protecció del 94% (norma Unió Europea) i 95% (norma xinesa).

– Cal continuar insistint en el rentat exhaustiu de mans i el distanciament social (si pot ser, 2 metres).

Consells a la ciutadania:

– Renta’t les mans abans de posar-te la mascareta.

– Assegura’t que et tapa la boca, el nas i la barbeta.

– Evita tocar la mascareta mentre la portes posada.

– Per treure-te-la, fes-ho sense tocar la part externa ni interna (agafa-la per les gomes).

– Renta’t bé les mans després de treure-te-la.

Nou comentari

Comparteix