El bisbe de Terrassa desitja el retorn de Rull i Puig a casa

Josep Àngel Saiz Meneses

Josep Àngel Saiz Meneses | Cristóba Castro

Josep Àngel Saiz Meneses, bisbe de Terrassa ha demanat que els exconsellers Josep Rull, empresonat a Lledoners, i Lluís Puig, a l’exili a Brussel·les, tornin aviat a casa. Les seves paraules les ha escoltat en directe totes les persones que han assistit a l’entrega dels premis Terrassenc de l’any 2018 en el seu cinquantè aniversari. La festa s’ha celebrat al teatre Principal presidit per l’alcalde socialista Alfredo Vega.

Josep Rull i Lluís Puig han estat dos dels grams protagonistes, a més dels guardonats, una actriu, un animador i una mestra…. El bisbe ha tingut “un record per a uns amics que sempre he trobat aquí”, els dos exconsellers, amb qui havia mantingut una molt bona relació. No ha pogut acabar el discurs perquè la sala ha esclatat en una ovació.

El president del Centre Cultural El Social, entitat organitzadora, també ha iniciat el seu discurs amb mencions al pres i a l’exiliat, uns habituals de la festa, ha reblat. Les paraules del màxim dirigent de l’entitat egarenca s’han rebut amb un aplaudiment generalitzat i amb crits de “Llibertat”, en un teatre on hi havia present la dona de Rull, Meritxell Lluís, regidora del Pdecat a Terrassa. L’últim detall en favor dels presos ha estat el gran llaç groc a l’estendard de l’Esbart Egarenc del Social, que ha tancat l’acte amb una gran actuació.

Comentaris

  Albert Soler 4 de Desembre de 2018 8:17
  El diari ARA ha publicat una carta adreçada als bisbes catalans preguntant-los on són. Ens falten pastors valents i no acomodats.
  Albert Soler 3 de Desembre de 2018 8:46
  Molt bé el que diu l´observador. Li recordo al bisbe que, fa mig segle, el Santíssim entrava a les esglésies sota tàlem, als acords de l´himne nacional. Amb tanta involució política i religiosa les coses no van bé.
  Observador 3 de Desembre de 2018 7:54
  Monsenyor, el reconeixement d'una institució com l' Església Catòlica, que va portar sota tàlem el dictador genocida, us la podeu guardar. No ens cal.
  Anònim 2 de Desembre de 2018 17:50
  Crec que Pau300 diu veritats com cops de puny.
  Pau300 2 de Desembre de 2018 8:29
  Doncs ha trigat molt a llevar-se quan ja fa un any que són a la presó. Fins ara, no l´havia sentit pronunciar-se i segur que només busca l´aplaudiment fàcil del personal. Si té tan interès, hauria pogut trobar temps per anar a veure´ls molt abans. En canvi, no sé què se li va perdre a Mèxic cap a finals de novembre.

Nou comentari