MónTerrassa
L’atur disminueix a Terrassa per vuitè més consecutiu
  • CA

L’atur disminueix a Terrassa i es consolida la tendència a la baixa després de vuit mesos consecutius amb dades en descens, segons indiquen les últimes xifres de l’Observatori de Treball i Model Productiu. El mes d’octubre de 2021 ha finalitzat amb 13.382 persones desocupades a la ciutat, el que es tradueix en 145 menys que el mes de setembre. Aquest últim descens és un dels més baixos dels últims vuit mesos, però el Consell Comarcal del Vallès Occidental ha recordat que “és un mes on acostuma a augmentar el nombre de persones desocupades”, i per tant, les xifres son bones, ja que segueixen la tendència a la baixa i generen esperances per la recuperació de la ciutat.

Si observem les xifres fa un any, Terrassa registrava un total de 16.449 persones desocupades, 119 menys que el mes anterior. Aquesta xifra, però, no va ser de les més altes d’atur registrat: el pic mes alt des de l’esclat de la pandèmia va ser aquest més de febrer, amb un total de 17.297 persones sense feina a la ciutat. Des de llavors, les xifres han anat disminuint fins arribar a 13.382 desocupats. En altres paraules, des del mes de març de 2021 que Terrassa registra cada vegada menys persones desocupades.

Vallès Occidental

En el cas de la comarca, el Vallès Occidental ha finalitzat el mes d’octubre amb 48.262 persones sense feina. Respecte del setembre, l’atur disminueix un 1,2%, el que representa 602 persones desocupades menys. El Consell Comarcal ha comunicat que l’atur es redueix en divuit municipis, augmenta en quatre i es manté en un. Entre els municipis amb més persones desocupades, el descens ha estat més intens a Sant Cugat del Vallès, Sant Quirze del Vallès, Palau-solità i Plegamans i Castellar del Vallès.

Aquestes dades, però, no inclouen les persones afectades per expedients de regulació temporal d’ocupació en no ser considerades dins la classificació d’atur registrat, informen des del Consell.

El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha realitzat una taula que mostra les xifres de cada municipi de la comarca.

Dades d’atur el mes d’octubre de 2021 al Vallès Occidental | Consell Comarcal del Vallès Occidental

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa