MónTerrassa
Arriba la segona revetlla, la de Sant Pere
  • CA
Sant Pere es representa amb unes claus a la mà, sent qui guarda les portes del cel
Sant Pere es representa amb unes claus a la mà, sent qui guarda les portes del cel | cedida

!--akiadsense-->

Tradicionalment, a Catalunya, el 28 de juny, vigília de Sant Pere, se celebra la revetlla de Sant Pere. Tot i que la tradició no s’ha mantingut amb tanta força com passa amb Sant Joan, encara són molts els municipis i barris que celebren revetlles estiuenques amb petards i fogueres, i àpats familiars o amb els amics. Unes revetlles, igual que ha passat per Sant Joan, que enguany estan condicionades per la incidència de la Covid-19, i, per tant, s’han vist limitades tant pel que fa a aforament com a activitats públiques.

Els municipis on més s’ha mantingut la tradició de celebrar Sant Pere són aquells que es troben a la costa, si bé no és difícil gaudir-ne arreu del territori. Així, normalment hi ha celebracions de Sant Pere, entre moltes altres, a municipis com Figueres, Sant Cugat del Vallès, Sant Pere de Vilamajor, Cambrils, Begur i antigament arreu de Barcelona, tot i que en l’actualitat tan sols se celebra (en situació normal) al Centre Cultural La Farinera del Clot. Enguany, però, la majoria d’aquestes celebracions han estat suspeses.

Què se celebra per Sant Pere?

Sant Pere se celebra el dia 29 de juny. Una festa molt arrelada a Catalunya, sent Sant Pere motiu de festes patronals a molts municipis catalans, organitzades, moltes d’elles, per les confraries de pescadors. I és que Sant Pere és el patró dels pescadors.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa