MónTerrassa
Arrenca el 41è Festival de Jazz de Terrassa amb Rita Payés i Alba Pujals
  • CA

La Nova Jazz Cava es vesteix de gala per acollir la inauguració d’una nova edició del Festival de Jazz de Terrassa de la mà de les dues estrelles emergents en el panorama musical català, Rita Payés i Alba Pujals. Les dues artistes donaran el tret de sortida del certamen avui 9 de març a les 20:00h a la Nova Jazz Cava amb un concert que mostrarà un projecte propi d’exploració de la varietat i diversitat sonora del trombó: Two Slides, una proposta de quintet amb el tàndem de les dues trombonistes, Joan Monné al piano, Giuseppe Campisi al contrabaix, i Joan Casares a la bateria.

Es tracta d’un homenatge al trombó i a un dels trombonistes de jazz més reputats de la història, Slide Hampton, qui va morir el passat novembre als 89 anys. Terrassa el va poder gaudir en diverses ocasions entre el 1972 i el 1975, sempre al costat de Tete Montoliu, a l’antiga Jazz Cava. Curiosament, 30 anys més tard, dins del 24è Festival de Jazz, retornava a la ciutat com a convidat especial de la Big Band Jazz Terrassa, aquest cop a la Nova Jazz Cava.

Payés i Pujals: Dues estrelles emergents

Alba Pujals ha residit els darrers anys a Nova York per cursar els seus estudis de jazz a la Juilliard School sota la direcció de Wynton Marsalis. Actualment, forma part de l’escena jazzística i de música moderna de Barcelona amb projectes com la Barcelona Art Orchestra (BAO), The Bop Collective, Smack Dab Big Band, Lluc Casares Septet o The Penguins. Joshua Redman, Dick Oatts, Perico Sambeat, Carles Benavent són alguns dels músics amb qui ha compartit escenari.

Amb només 22 anys i un potencial vertiginós, Rita Payés s’ha format a la factoria de talents de la Sant Andreu Jazz Band i segueix el camí obert per Andrea Motis, Eva Fernández i Magalí Datzira com a descobertes prèvies dins aquesta mateixa escola. L’any passat assolia un dels reptes més esperats: el primer disc com a compositora. Como la Piel (autoeditat, 2021), finalista als Premis Enderrock com a “Millor disc de Jazz”, recull temes de jazz, bolero i bossanova al costat de la seva mare, la guiarrista Elisabeth Roma.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa