MónTerrassa
Arquitectura funerària, visita guiada per descobrir el cementiri


El Museu de Terrassa i el Cementiri de Terrassa recuperen la visita guiada “Arquitectura funerària: art, vida i comiat”.
Un espai que és un autèntic museu a l’aire lliure.

El Museu de Terrassa i el Cementiri faran una nova edició de la visita guiada que es va programar per primera vegada el 2021 dins del marc de les activitats de Tots Sants d’aquell any. D’aquesta manera es podrà conèixer al llarg del recorregut, que s’inicia a l’entrada del recinte, una selecció de propostes arquitectòniques d’interès. La visita tindrà lloc el proper diumenge 27 de novembre a les 11 del matí.

Les places són limitades

La inscripció és gratuïta, però les places són limitades. Per a participar-hi, és necessari fer reserva prèvia mitjançant un formulari que s’ha habilitat per fer la inscripció.

El Cementiri de Terrassa aplega una mostra única de cinc exemples de grups escultòrics exempts, obra dels artistes Josep Viladomat, Enric Monjo, Miquel Ros, Francesc Juventeny i Ferran Bach-Esteve. És només un petit exemple del qjue ofereix aquest recinte.

Història de 90 anys del cementiri

El Cementiri de Terrassa es va començar a construir l’any 1928 i es va inaugurar l’1 de novembre del 1932. Melcior Viñals i Muñoz, arquitecte municipal, va ser l’encarregat del projecte.

El reconte ja va ser dissenyat des dels seus inicis com un gran espai enjardinat amb les sepultures distribuïdes de manera que quedessin grans zones enjardinadesí. Al llarg dels anys s’ha preservat aquest model, destacant-ne les zones verdes i de bosc. Ja a finals del segle XIX es va començar a parlar dels trasllats del cementiri Vell a un altre indret adient fora de la ciutat, però no va ser fins l’11 de setembre de 1925 que l’Ajuntament va acordar la construcció en terres de can Torrella del Mas, prop de la carretera de Montcada.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa