Les Alzines Sureres a la Plana Freda del Guitard de Terrassa

Les Alzines Sureres a la Plana Freda del Guitard de Terrassa formen part del Catàleg de Paratges d’Interès Natural i Paisagístic al municipi de Terrassa.

Situació geogràfica

Al sector nord-oest del terme, la Carena de la Pineda a l’alçada dels Pinetons, s’allarga en sentit est. La vessant sud d’aquesta extensió, baixa a la Plana Freda. És en aquesta vessant on trobem les sureres.

Accessos

A la carretera de Terrassa a Rellinars, prop el Km.5 just després d’un revolt molt tancat d’esquerra, trobem a mà esquerra, una pista que baixa a Can Guitard. Seguim avall i en arribar al camp de Les Oliveretes, abans de creuar el torrent dels Caus, trobem una pista a la dreta, tancada per una cadena. Seguim fins creuar el torrent una mica més amunt. Anem pujant i en arribar a la primera bifurcació, agafem el camí de l’esquerra. Després d’uns 150 m. comencen a aparèixer les primeres sureres al costat de muntanya. Coordenades UTM: N: 4606471 E:414350 Superfície: peus dispersos en aprox. 5,5 Ha. Alçada: 475 m. Qual. Urbanística: D5-fi

Interès

Singularitat botànica

Valors a protegir// Vulnerabilitat

Els peus de surera i la vegetació acidòfila associada // Tendència a quedar ofegats per altres arbres i/o per arbustiva gran.

L’espai Bosquet mixt de sureres amb alzines dominants i sotabosc mediterrani . Poc sòl i bona insolació, a mitja alçada de la vessant dona unes condicions favorables per acollir aquests suros de port mig. Antigament pelats.

Usos actuals

Cap.

Estat de conservació

Mig

Nou comentari