MónTerrassa
Les Alzines Sureres a la Plana Freda del Guitard de Terrassa
  • CA
Les Alzines Sureres a la Plana Freda del Guitard de Terrassa formen part del Catàleg de Paratges d’Interès Natural i Paisagístic al municipi de Terrassa.

Situació geogràfica

Al sector nord-oest del terme, la Carena de la Pineda a l’alçada dels Pinetons, s’allarga en sentit est. La vessant sud d’aquesta extensió, baixa a la Plana Freda. És en aquesta vessant on trobem les sureres.

Accessos

A la carretera de Terrassa a Rellinars, prop el Km.5 just després d’un revolt molt tancat d’esquerra, trobem a mà esquerra, una pista que baixa a Can Guitard. Seguim avall i en arribar al camp de Les Oliveretes, abans de creuar el torrent dels Caus, trobem una pista a la dreta, tancada per una cadena. Seguim fins creuar el torrent una mica més amunt. Anem pujant i en arribar a la primera bifurcació, agafem el camí de l’esquerra. Després d’uns 150 m. comencen a aparèixer les primeres sureres al costat de muntanya. Coordenades UTM: N: 4606471 E:414350 Superfície: peus dispersos en aprox. 5,5 Ha. Alçada: 475 m. Qual. Urbanística: D5-fi

Interès

Singularitat botànica

Valors a protegir// Vulnerabilitat

Els peus de surera i la vegetació acidòfila associada // Tendència a quedar ofegats per altres arbres i/o per arbustiva gran.

L’espai Bosquet mixt de sureres amb alzines dominants i sotabosc mediterrani . Poc sòl i bona insolació, a mitja alçada de la vessant dona unes condicions favorables per acollir aquests suros de port mig. Antigament pelats.

Usos actuals

Cap.

Estat de conservació

Mig

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa