MónTerrassa
Alexandre González Rodríguez, designat expert mundial en esquizofrènia paranoide
  • CA

El doctor Alexandre González Rodríguez, adjunt al servei de Salut Mental de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa i coordinador dels Centres de Salut Mental d’Adults (CSMA) de l’entitat, ha rebut el reconeixement internacional com a expert en el trastorn mental de l’esquizofrènia paranoide -una patologia estretament relacionada amb el trastorn delirant-, per part del rànquing Expertscape, una plataforma mundial que classifica a investigadors per la seva experiència investigadora basant-se en una metodologia centrada en l’anàlisi de publicacions mèdiques i producció científica.

Segons aquesta classificació, Espanya és el tercer país del rànquing en publicacions relacionades amb l’esquizofrènia paranoide -per darrere d’Anglaterra i Alemanya- i situa al doctor Alexandre González Rodríguez com un dels acadèmics experts sobre aquest trastorn en els darrers 10 anys.

Aquest reconeixement ha coincidit amb la commemoració del Dia Mundial de la Salut Mental, celebrat el passat diumenge 10 d’octubre. Aquest premi, però, no és el premi que el doctor González Rodríguez ha rebut al llarg de la seva vida. Fa set anys, l’any 2014, va rebre el premi “Juan José López Ibor Foundation Grant for Young Researchers 2014”.

Alexandre González Rodríguez

Alexandre González Rodríguez és llicenciat en Medicina per la Universitat de Barcelona i Especialista en Psiquiatria per l’Hospital Clínic de Barcelona. González Rodríguez va desenvolupar la seva tesi doctoral sobre les dones post menopàusiques amb esquizofrènia, i en el transcurs de la seva carrera professional s’ha especialitzat en l’estudi d’aquest trastorn de salut mental sever.

Després del finalitzar la seva residència el passat 2013 a l’Hospital Clínic de Barcelona, va exercir durant uns anys a l’Hospital Universitari Parc Taulí de Sabadell, i també va exercir com a professor associat a la Universitat Autònoma de Barcelona. Actualment és adjunt al servei de Salut Mental de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa i coordinador dels Centres de Salut Mental d’Adults (CSMA) que l’entitat gestiona a la ciutat de Terrassa i a la ciutat de Sant Cugat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa