MónTerrassa
Adif restableix la circulació de trens entre Manresa i Sant Vicenç de Castellet
Capçalera del tren de Rodalies accidentat a Castellgalí, totalment destrossada per l'impacte del xoc
Capçalera del tren de Rodalies accidentat a Castellgalí, totalment destrossada per l’impacte del xoc | ACN

!--akiadsense-->

Adif restablirà aquest dimarts a primera hora la circulació ferroviària entre les estacions de Manresa i Sant Vicenç de Castellet, interrompuda des de divendres passat a la tarda pel xoc frontal entre dos trens de passatgers. El sinistre va tenir lloc al punt quilomètric 306,500, situat a l’altura de l’antiga estació de Castellgalí, i va comportar la mort d’una conductora i un centenar de ferits. D’aquesta manera, es recuperaran els horaris i les freqüències de pas habituals de les línies R4 i R12 de Rodalies.

Renfe ha acabat de retirar els trens implicats aquest dilluns, i tècnics d’Adif estan culminant les tasques per reparar els danys a la infraestructura, fonamentalment a la via. En concret, s’ha treballat en un tram de 200 metres i s’han canviat 90 metres de carril i 280 travesses, a més de reforçar les subjeccions i fer una desena de soldadures. També s’han fet operacions d’anivellament i perfilat de la via en una longitud de 600 metres. De forma prèvia, es van adequar 300 metres de la catenària per permetre els treballs de retirada del material afectat.

Per dur a terme aquestes actuacions, s’ha mobilitzat un tren taller, pales carregadores per a creació d’accessos, una altra maquinària de via (batonadora i perfiladora), un minitren, vagonetes d’electrificació, camions i altres vehicles, a més d’uns 50 tècnics especialistes. En paral·lel, Adif i Renfe segueixen recopilant, analitzant i avaluant la informació a l’entorn de l’accident, en una investigació paral·lela i complementària a la de la Comissió d’Investigació d’Accidents Ferroviaris.

Pel que fa als ferits, l’últim balanç que se n’ha ofert, aquest migdia, indicava que queden nou persones ingressades, dos en estat greu. Quatre són a Althaia, un de menys gravetat i tres lleus; els dos greus són a la Mútua de Terrassa, on també n’hi ha un de poca gravetat, i a l’Hospital Vall d’Hebron hi ha una persona en estat de menys gravetat i un lleu.

Nou comentari

Comparteix