MónTerrassa
Activat el pla Ventcat per grans ratxes de vent

Protecció Civil de la Generalitat ha activat per aquest dimecres el pla Ventcat, per fortes ratxes superiors als 72 km/hora al centre i sud del país. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, l’episodi tindrà lloc entre la matinada de dimecres i dijous al matí, i sobretot durant el matí i la tarda de dimecres.

Perill Màxim del dia

3 sobre 6

Llindar que es pot superar

Ratxa màxima > 20m/s

Descripció

El vent bufarà de component oest, amb predomini del ponent fins a mitja tarda i del mestral a partir d’aleshores.

Predicció general a Catalunya per dimecres

Al llarg de la matinada la nuvolositat anirà minvant i durant el matí els núvols quedaran restringits al Pirineu i Prepirineu, així com a punts del terç oest. A partir del migdia, la nuvolositat tornarà a augmentar, sobretot al nord i oest del país. Hi haurà alguns estrats baixos matinals a punts del nord de la depressió Central i del prelitoral sud.

Fins a primera hora del matí s’espera precipitació al terç nord i oest de Catalunya, i és possible a la resta del país. A partir d’aleshores es concentrarà al Pirineu i es formaran xàfecs a l’extrem nord-est que localment aniran acompanyats de tempesta i de neu granulada. Durant la tarda també en podran aparèixer a altres punts del terç oest. Seran d’intensitat feble i localment moderada. Acumularan quantitats minses o localment poc abundants de precipitació. La cota de neu baixarà dels 1.800 metres de matinada, localment més baixa al vessant sud del Pirineu, fins als 600 metres a partir del migdia.

Temperatura entre lleugerament i moderadament més baixa, tant la mínima com la màxima. La mínima es mourà entre els -3 i 2 ºC al Pirineu i Prepirineu, entre els 1 i 6 ºC a la resta de l’interior, i entre els 4 i 9 ºC al litoral. La màxima oscil·larà entre els 12 i 17 ºC al litoral, entre els 10 i 15 ºC a la depressió Central i al prelitoral, i entre els 6 i 11 ºC a la resta.

El vent bufarà moderat amb cops forts de component oest, amb alguns cops molt forts a zones de la meitat sud. A l’extrem nord-est hi haurà estones de vent fluix i de direcció variable.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa