MónTerrassa
24 treballadors de reforç per recollir les fulles dels carrers de Terrassa

L’Ajuntament ha decidit incrementar amb 24 treballadors el servei destinat a recollir les fulles que es troben als carrers de la ciutat. Es tracta d’un dispositiu especial de l’empresa municipal d’Eco-Equip, en el qual es destinen una cinquantena d’operaris per ocupar-se d’aquestes funcions. Comença aquest mes de novembre i s’allargarà fins al pròxim 15 de gener, i els treballadors es troben agrupats en diferents modalitats d’equips, amb l’objectiu de “donar resposta a les diverses necessitats dels diferents espais de la ciutat”.

D’aquesta manera, per planificar millor els recursos disponibles, hi ha quatre modalitats d’equips, distribuïts en torns de matí i tarda. Són: equips d’escombrada manual; equips d’escombrada mecànica, amb una escombradora; i equips d’escombrada mixta que combinen el treball d’una màquina amb l’escombrada manual dels operaris. A més, s’han confeccionat equips de recollida de bosses de fulles que donen suport als d’escombrada manual, recollint les restes de la seva tasca durant la tarda.

La tinenta d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Lluïsa Melgares, destaca que “cada any, per aquestes dates, l’Ajuntament té previst fer un reforç de personal específic només per a la campanya de recollida de fulles, ja que entenem que és un servei essencial. L’acumulació de fulles pot generar alguns problemes més enllà de la brutícia, com possibles relliscades si les fulles estan mullades i l’embussament d’alguns embornals en cas de pluges”.

La cinquantena de treballadors destinats a la campanya de la fulla s’aniran movent pels carrers, places i parcs de la ciutat tenint en compte diverses variables: en funció de les condicions dels carrers, de l’amplada, l’existència de places d’aparcament o l’especial densitat dels arbres que produeixin les fulles, entre d’altres. En aquest sentit, Melgares explica que “el pla de recollida de fulla es duu a terme a tota la ciutat, però hi ha sectors que requereixen un major esforç, per exemple a les avingudes, on normalment hi ha més arbres i, per tant s’acumula més fulla”, i n’ha afegit alguns exemples, com “la rambla d’Ègara, l’avinguda d’Àngel Sallent o la rambla de Francesc Macià, que són punts on la intervenció és més intensa”.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: jose a novembre 10, 2021 | 15:27
  jose novembre 10, 2021 | 15:27
  Hagués preferit que també es pogués fer neteja de la ciutat, de la bruticia de la ciutat. N'hi ha molta.
  • Icona del comentari de: Egarenc a novembre 11, 2021 | 14:17
   Egarenc novembre 11, 2021 | 14:17
   Totalment d'acord, tercera ciutat de catalunya en nombre d'habitants i primera en brutícia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa