MónTerrassa
Novetats de la Fira Modernista relacionades amb la gastronomia
  • CA
Fira Modernista | Zaida Torregrosa

!--akiadsense-->

El segon cap de setmana de maig Terrassa reviu la ciutat de fa cent anys. La XVI Fira Modernista tindrà lloc de l’11 al 13. L’edició d’enguany està dedicada a la cuina modernista.

Novetats que es posaran en marxa al voltant de la temàtica de la Fira (La Cuina Modernista):

Des de la inauguració de divendres, que girarà entorn a la gastronomia, fins a la confecció d’una guia específica de menús modernistes, on destaca la col·laboració i la implicació del Gremi d’Hostaleria de Terrassa i Comarca, a la Fira es podrà gaudir de l’oferta gastronòmica i del nostre patrimoni culinari de la mà dels Gremis, associacions, i entitats de la ciutat, que amb la implicació dels seus cuiners i cuineres, venedors i venedores dels comerços i dels mercats municipals ens presentaran les receptes, els plats i els productes més típics del modernisme.

També cal destacar els diferents espais gastronòmics que els visitants podran trobar a la Fira al llarg del Cap de Setmana:

El Mercat de la Independència Que acollirà exposicions temporals, visites guiades, música en directe o les propostes gastronòmiques i els tallers gastronòmics i pedagògics que es podran visitar al Racó de Sant Galderic o a l’Espai de degustacions del soterrani del Mercat.

La Plaça del Progrés: Amb mostres comercials, punts gastronòmics, la recreació d’un Hort per part del Gremi de Floristes i una xerrada sobre Herbes i espècies a la cuina modernista

La Plaça Salvador Espriu: On els diferents establiments oferiran les seves propostes gastronòmiques acompanyades de diferents activitats al llarg de tot el cap de setmana.

El Racó de Terrassa Gastronòmica: Situat davant la Farmàcia Albiñana amb un espai d’exposició i degustació dels productes de la cistella de Terrassa Gastronòmica. També podrem conèixer el funcionament de la Cuina Pompidor recreació d’una cuina econòmica (de llenya) com les que es feien sevir a la Terrassa de principis de segle.

El Camí fondo: que també reservarà el seu espai per la gastronomia modernista amb tastos de vins, tapes modernistes o una queimada modernista

A més, el Foyer del Teatre Principal acollirà dissabte i diumenge un tast de vermut, organitzat per Vadevi.Cat i Món Terrassa i l’activitat Destil·lats en el Modernisme, on hi haurà un tast de diferents destil·lats exclusius i es prepararà un maridatge amb whiskie

També relacionat amb la gastronomia, s’han creat dos nous itineraris per als visitants: “Les fondes del modernisme” i “Fonda i diversió” que posaran de relleu la importància que aquests establiments de restauració van tenir a la ciutat durant l’època modernista.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa