MónTerrassa
El mNACTEC Terrassa ofereix una programació especial i portes obertes
  • CA
L'espectacle Trama de l'Esbart Egarenc
L’espectacle Trama de l’Esbart Egarenc | Esbart Egarenc

!--akiadsense-->

El Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) obrirà les seves portes i oferirà una programació especial d’activitats amb motiu de la Fira Modernista de Terrassa el proper cap de setmana del 12 i 13 de maig. Tots dos dies el Museu farà jornada de portes obertes de 10 a 14.30 hores i de 16 a 21 hores.

Dissabte 12 les activitats del Museu inclouran visites guiades a les voltes de la teulada del Museu (places exhaurides), visites teatralitzades per conèixer l’antiga fàbrica tèxtil i la demostració d’un tren elèctric Payà i una locomotora de vapor viu a càrrec del Club Ferroviari de Terrassa. A la tarda s’oferiran dos passis (17 i 18 h) de l’itinerari de dansa amb fragments de l’espectacle Tramaa diversos espais del museu, a càrrec de l’Esbart Egarenc. Es tracta d’un espectacle de dansa de nova creació amb arrel tradicional que evoca les vides dels treballadors del tèxtil del finals de segle XIX i principis del XX mitjançant una combinació́ de música tradicional, color i coreografia. Al llarg del dia, el pati del Museu acollirà la concentració i inici de la manifestació de dones obreres de l’època, una escenificació teatral a càrrec de Bisbatrerus i l’Espai Dansa.

Diumenge 13 s’oferiran visites guiades a les voltes de la teulada del Museu (places exhaurides) i visites teatralitzades per conèixer l’antiga fàbrica tèxtil. Al pati del Museu tindran lloc una ballada de danses tradicionals i dels gegantons modernistes, i l’Espai Dansa. A les 17 i a les 18 h, es podrà veure l’itinerari de dansa amb fragments de l’espectacle Trama a diversos espais del museu, a càrrec de l’Esbart Egarenc.

L’accés al Museu serà lliure durant tot el cap de setmana i l’entrada per les visites guiades i teatralitzades tindrà un preu d’1 euro. Les visites tenen un aforament limitat i es recomana fer-ne reserva prèvia al web del Museu (www.mnactec.cat).

El mNACTEC

El mNACTEC és un dels tres museus nacionals reconeguts pel Parlament de Catalunya i té com a missió mostrar permanentment la implantació i l’evolució dels avenços científics i tècnics a Catalunya, la seva aplicació industrial i, especialment, la seva implicació i incidència social.

La seu del mNACTEC està situada a Terrassa, en un dels edificis fabrils més emblemàtics del modernisme català: el Vapor Aymerich, Amat i Jover, antiga fàbrica tèxtil dissenyada per l’arquitecte Lluís Muncunill i construït entre 1907 i 1908.

Més informació

http://mnactec.cat/ca/el-museu/premsa-detall/programacio-especial-fira-modernista-2018

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa