MónTerrassa
Sobre concerts de Festa Major de Terrassa
  • CA
Oriol Friscah és militant de la CUP | CUP

!--akiadsense-->

Qui pot triar els concerts de Festa Major?

La CUP ha proposat obrir a la ciutadania l’elecció dels concerts de Festa Major, ja que ens sembla una manera amable de connectar la ciutadania amb aquests dies de festa i disbauxa. I per què les persones que vivim a Terrassa tenim dret a explicitar els nostres gustos musicals. I en conseqüència, orientar cap aquí o cap allà la programació de concerts.

Tanmateix, l’Ajuntament sempre ha al·legat que la tria dels artistes és molt complex i que ho han de fer els “tècnics experts i professionals” (sic). Nosaltres confiem en la bona tasca del personal que programa la FM (cal saber quin grup està de gira i qui no; qui ha tret disc nou; qui està disponible en aquella data; dissenyar una graella amb equilibri d’estils musicals). Però també creiem que la ciutadania pot mostrar les seves preferències mitjançant una votació. I llavors, que els tècnics treballin amb flexibilitat sobre aquesta base.

Però no: No ets prou bo per dir si t’agrada més ballar Ojos de brujo que Txarango; si enguany vols escoltar el nou disc de La oreja de Van Gogh o el de Bustamante. La regidoria de Cultura ja triarà per tu. I qui és la regidoria? Només 3 o 4 persones trien els artistes, en el nom dels 220.000 habitants de Terrassa? Tenim confiança, però no cega.

Si Cultura no posa en marxa la ‘prova pilot’ per votar el concert de dissabte a la nit (compromís adquirit per Jordi Flores en el Ple de l’Ajuntament de maig de 2017), hauran d’explicar amb pèls i senyals quins criteris segueixen en la tria dels artistes de 2018. Per Transparència.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa