MónTerrassa
Espais perimetrats, aforaments restringits i més policia per la Festa Major de Terrassa
  • CA

L’Ajuntament ha donat a conèixer el dispositiu de seguretat per als dies de Festa Major, en els quals la Policia Municipal ha planificat el servei per tal de garantir el compliment de les mesures de seguretat, distància i higiene per contenir la Covid-19. En aquest sentit, s’ha organitzat un dispositiu que compta amb l’increment dels agents en un 50% i que incidirà especialment en les zones amb espais i equipaments culturals perimetrats on s’espera més afluència, controlant així la seguretat dels ciutadans i ciutadanes al voltant de l’espai, i facilitant la disponibilitat dels agents en cas de ser requerits per portar a terme alguna intervenció al seu interior.

Així, el Raval de Montserrat comptarà amb un aforament de 140 persones, disposarà d’un doble perímetre de seguretat que aïllarà l’espai des de la plaça de la Font Trobada fins a la cantonada del carrer de la Unió i tallant l’accés pel carrer Cremat, a l’alçada del carrer de Joan Coromines, així com l’accés pel carrer de Vilanova. Aquest espai recollirà els actes protocol·laris, com l’arribada del Drac, el Pregó, el nomenament del Cap Gros de l’any, el Ball de Gegants i el Raval infernal, que tindran lloc el divendres, i l’exhibició castellera, el diumenge. Tant el Raval Infernal com els Castells que es faran el diumenge al matí seran actes sense públic per garantir la seguretat de la ciutadania.

La plaça Vella també disposarà d’un perimetratge proper en la confluència dels carrers de la Font Vella, Gavatxons, Església, Baix i Cremat, i un doble perimetratge exterior que filtrarà l’accés pel carrer de la Font Vella, a l’alçada del carrer de la Palla; el carrer Gavatxons a l’alçada de la plaça de la Torre del Palau; a l’igual que en el carrer Cremat i el carrer Major, a l’alçada del passatge Bastard. Pel que fa a la plaça del Rector Homs, serà també un espai perimetrat amb un aforament de 400 persones, encara que es facilitarà un passadís perquè els vianants que ho necessitin puguin creuar des del carrer Nou de Sant Pere al carrer Major de Sant Pere i a l’inrevés.

El parc de Sant Jordi seguirà obert al públic, tot i que a l’interior hi haurà un espai perimetrat amb un aforament per a 200 persones, on s’hi duran a terme activitats i tallers destinats als més petits. Finalment, la Policia Municipal intervindrà també en la vigilància i control de l’Espai Jove, a l’Estadi Olímpic, i de l’Espai Vapor Ventalló, a Can Jofresa. Aquestes dues ubicacions disposaran d’un aforament de 3.000 i 900 persones, respectivament, i davant l’afluència de persones que s’hi preveu es comptarà amb la col·laboració del cos de Mossos d’Esquadra, tenint en compte la possibilitat que s’hagi de tallar el trànsit en algun moment per garantir la seguretat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa