Xavi Hernández, actual entrenador de l'Al-Sadd
Xavi Hernández, actual entrenador de l’Al-Sadd | Al-Sadd

!--akiadsense-->

Xavi Hernández ha parlat clar de l’actualitat del Barça en una entrevista al diari Ara que es pot llegir completa en aquest enlaç. L’exjugador del Barça ha analitzat l’actualitat del club blaugrana, el rumb que ha de seguir i ha explicat com se sent pel que fa a la situació política de Catalunya. L’entrenador de l’Al-Sadd ha expressat també les seves sensacions en els primers mesos com a entrenador de l’equip qatarià.

Entenc que el jugador vulgui estar més pendent del futbol, però hi ha gent que s’ha mullat. Jo ho he fet a favor del dret a decidir. En un estat democràtic com se suposa que és Espanya, la gent té dret a decidir. Per què no deixen fer-ho? I no dic si soc independentista o no. El que dic és que és una injustícia que hi hagi presos polítics”, ha remarcat Xavi sobre la relació entre esport i política. El de Terrassa assegura haver parlat amb algun dels presos per carta: “És molt trist. Tenen família i fills. És molt trist i molt injust, sobretot el cas dels Jordis. No té nom.”

En la mateixa línia, Xavi ha recomanat a l’independentisme que “han de fer més equip, és el meu consell com a entrenador”. Tot i reconèixer que “se m’escapen moltes coses”, l’exfutbolista assegura que “pel que m’expliquen amics que tinc a la política, a ERC, espero una sentència forta”. “I observo molta injustícia a Espanya. M’afecta molt”, ha afegit.

Les tendències al Barça

Xavi no parla de problemes al Barça, però sí de maneres com caldria fer les coses. Aquest fet dóna a entendre que són aspectes, que segons el mateix exjugador, no s’estan fent ara al club blaugrana. “La junta ha d’acompanyar i ha de saber delegar en la gent que hi entèn de futbol. Passava molt amb Joan Laporta i Txiki Begiristain, amb el Johan d’assessor. Les decisions les prenia la gent del futbol. Si no, és com si jo vaig de mànager a una empresa i començo a decidir coses d’avions en comptes de delegar en algú que en sap. Aquest és un problema històric. Al Barça, les coses funcionen quan la gent del futbol pren les decisions”, ha estat la primera de les advertències de l’egarenc.

La segona ha anat dirigida a l’estil que el Barça aplica sobre la gespa. “El Barça ha de tornar a dominar el joc”, ha observat. Pel que fa a la figura de l’entrenador, Xavi només ha tingut bones paraules per a Valverde. Sobre el que defineix un bon tècnic, el director d’orquestra de l’Al-Sadd ha dit que “ha de ser un acompanyador i un venedor d’idees. Ha de convèncer. Soc molt d’equip, de grup, i no puc dir que una cosa és blanca i després veure que els meus jugadors pensen que és negra. Necessito preguntar i arribar a consensos.”

Posicionat a favor de Víctor Font

L’excapità del Barça té molt clar que la candidatura que més li agrada per a les eleccions per la presidència blaugrana del 2021 és la de Víctor Font. “He parlat amb ell, ara ja hi tinc una relació directa, d’amistat, i crec que és una persona molt vàlida. Sense menysprear els altres, que no els conec. Si ho fes el Laporta, segur que ho podria fer també molt bé. Amb el que he tingut més relació últimament és amb Víctor Font. Sabria delegar en la gent del futbol i té molta experiència en l’àmbit econòmic, amb molta experiència laboral. És una persona molt preparada”, ha valorat Xavi.

Nou comentari