MónTerrassa
Xavi Hernández i el seu primer sou

El primer sou sempre és molt important a la vida. Pel fet de disposar d’uns diners per primer cop guanyats amb el treball i esforç d’un mateix i per la llibertat que aquests diners suposen. En el món del futbol, els jugadors acostumen a gastar-se el seu primer sou en objectes de luxe, tot i que també n’hi ha que prefereixen dedicar-lo a una persona que estimen o bé a comprar una cosa que realment els faci falta.

Xavi era encara molt jovenet, explica el seu pare

Aquest és el cas de Xavi Hernández. Encara molt jovenet, el seu primer sou va ser de 4.000 pessetes, que avui serien uns 24 euros. Tal com va explicar el seu pare Joaquim Fernández, en una entrevista per Sportmagister, el futbolista de Terrassa -aleshores al Barça- amb el primer salari va comprar una torradora a la seva mare. “Aquest continua sent ell, sempre pensant en la família”. I explica encara una altra anècdota, “que demostra la seva generositat, i era el fet que quan era adolescent s’oferia per compartir habitació amb la seva àvia per donar més llibertat a la seva germana Ariadna, l’única filla”.

Una temporada de notable alt amb dos títols al sarró

Avui, Xavi Hernández és l’entrenador del primer equip masculí blaugrana, la joia de la corrona. L’entrenador català es va rebaixar el sou per entrenar el Futbol Club Barcelona, ja que va passar a cobrar menys que a Qatar. Però era la il·lusió de la seva vida. El terrassenc ha portat un conjunt a la deriva a guanyar els títols de Lliga i Supercopa, i a fer pensar al soci i seguidor que, aquesta temporada 2023 es pot tornar a pensar i creure en reptes europeus. La seva feina l’ha fet ser nominat al The Best 2023, els premis que dona la FIFA als millors futbolistes i entrenadors de l’any.

Ha estat només la segona temporada de l’egarenc a la banqueta blaugrana i la solvència a la competició regular va fer que quan encara quedaven quatre jornades per finalitzar-la ja fos campió. Tanmateix, la dolorosa eliminació a la fase de grups a la Champions League i la derrota amb el Real Madrid a semifinals de la Copa del Rei, fan malt. Aquesta vegada s’ha començat la Lliga com un coet, i el darrer partit, a casa, contra el Real Betis ha estat una demostració de força, un partit brillant, que ha acabat amb un 5 a 0 que fins i tot podria haver estat més ampli. Jugar bé, bonic, amb el model Barça, era el que se li demanava a Xavi Hernàndez, i de mica en mica es fa camí cap a aquest objectiu.

L’egarenc ha rebut alguns regals de la directiva: Oriol Busquets, l’alemany Gundogan, Joao Cancelo i Joao Félix. Amb aquests jugadors, si se suma l’aparició de Lamine Yamal i el ressorgir de Ferran Torres, el somni de tornar a lluitar per la Champions no és cap utopia. Oriol Busquets ha estat en realitat l’únic fitxatge, pel qual s’han pagat poc més de tres milions d’eurpos. Gundogan estrella del Manchester City campió ha arribat gratis perquè se li havia acabat el contracte amb el club que dirigeix Pep Guardiola. Els Joaos estan cedis. Pel City Cancelo i per l’Atlético de Madrid Joao Félix.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa