MónTerrassa
Xavi dona 50.000 euros al Consorci Sanitari de Terrassa i a Proton New Energy Future
  • CA

El terrassenc i exjugador del FC Barcelona Xavi Hernàndez i la seva família han fet una donació de 150.000 euros al Consorci Sanitari de Terrassa (CST) en el marc de la pandèmia del Covid-19. D’aquesta manera han volgut mostrar la seva solidaritat ajudant la ciutadania de Terrassa i comarca en aquests moments complexos.

L’ajut servirà per a finançar dues accions. La primera és el disseny que el CST ha desenvolupat amb l’empresa Proton New Energy Future, d’un mòdul intel·ligent de distribució d’aire (duplicador) que s’annexa a respiradors convencionals i que permet proveir a dues persones al mateix temps utilitzant un sol respirador. Amb ell, s’augmentarà la capacitat d’atenció mèdica a la Unitat de Cures Intensives (UCI) de qualsevol centre sanitari, atenent dos pacients greus afectats per coronavirus de manera simultània.

Gràcies a la donació d’en Xavi Hernàndez i família, el CST aportarà 40 mòduls al sistema sanitari català. Aquests, es distribuiran via Cooperació internacional als països més desfavorits i també al Sistema d’Emergències Mèdiques de la Generalitat de Catalunya. La segona acció que es beneficiarà de la donació és la humanització de l’espai d’Obstetrícia i Sala de Parts de l’Hospital de Terrassa que permetrà adaptar els espais incorporant els elements necessaris per millorar i personalitzar l’experiència del naixement.

El Consorci “agraeix l’aportació de la família Hernàndez, i considera que en aquests moments tan difícils totes les ajudes són necessàries per poder preparar els centres sanitaris adequadament davant de possibles rebrots de la malaltia, tal i com han alertat les autoritats sanitàries”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa