Victòria del San Cristóbal per empatar amb el líder

Triomf crucial que val més de tres punts (1 a 0). CP San Cristóbal i FC Vilafranca s’han enfrontat en el Camp Municipal de Ca n’Anglada en el partit corresponent a la vint-i-sisena jornada del cinquè grup de la Tercera RFEF. Els d’Oliver Ballabriga buscaven la victòria per posar-se líder de la categoria, empatats amb l’Olot. El Vilafranca, per la seva part, es mantenia en una zona noble de la classificació. Ambdós conjunts van empatar a zero en el darrer compromís.

En els primers minuts d’encontre vèiem a un Vilafranca que li costava poc superar les línies de mig del camp d’un equip local que li faltava calma per controlar el joc i la possessió. El Vilafranca ha tingut dues ocasions pràcticament consecutives amb dos xuts similars d’Escofet. Poves ha estat l’autor de les dues primeres oportunitats del conjunt parroquial. La primera, una rematada de cap a centrada d’Òscar Sierra i, la segona, un xut de fora de l’àrea que ha marxat fregant el pal. Al minut 17, Sierra ha estat a punt de marcar amb una rematada de cap a la sortida d’un córner, però el porter Xavi s’ha estirat per evitar el gol. Tot i que l’encontre ha començat amb un Vilafranca més còmode i ofensiu que el San Cristóbal, amb el pas dels minuts els locals estaven trobant la fluïdesa en el seu joc, però sense sotmetre gaire a l’equip contrari. En el minut 34, Arjona, migcampista del Vilafranca, ho ha intentat
amb un tir llunyà que ha sortit molt desviat per sobre del travesser. Poc després, Mario Cantí ha fet un centre-xut que s’ha anat enverinant, així i tot no ha acabat trobant porteria.

Ha estat una primera part força espessa per part dels dos equips. A més, l’única ocasió clara que hem vist ha estat una rematada de cap de Sierra que ha pogut desviar Xavi. Si de veritat el Sancris volia igualar en punts al primer classificat, havia de canviar moltes coses de cara a la segona meitat.

Àlex Poves dona 3 punts

A la represa, Mario Domingo ha picat una falta directa amb la cama esquerra que ha estat a punt de convertir-se el gol, però el xut ha marxat fregant el pal. Poc després, David Toro l’ha tingut amb un tir perillós des de la frontal que ha pogut refusar el porter Xavi. Bons minuts del San Cristóbal a l’inici de la segona part. Els locals portaven el pes del joc i estaven tenint més facilitat en incomodar a la defensa del Vilafranca. Poves també ha tingut la seva ocasió amb un tir potent després de bot que ha provocat que el porter rival fes l’estàtua, però la rematada no ha trobat porteria per poc. Dani Sánchez, lateral del Vilafranca, ha armat un tir des de la frontal al que ha hagut d’intervenir Carles Segura providencialment.

Al minut 69, el San Cristóbal ha obert el marcador amb un gol d’Àlex Poves. En una transició ràpida, Mario Cantí ha rebut falta, però el joc ha seguit i Ion Vázquez ha posat una passada en profunditat a Poves, que ha definit al pal llarg amb la dreta. Pocs minuts més tard, Tom, que acabava d’entrar al terreny de joc, ha posat una bona centrada que Mario Cantí no ha pogut rematar,no obstant, en segona instància Abde ha xutat com ha pogut i la pilota ha marxat fora. Com és lògic, en els últims minuts hem vist un Vilafranca més ofensiu, pressionant més a dalt a un San Cristóbal que no se li veia del tot incòmode. Ja al minut 89, Illescas ha rematat de cap una centrada de Romo a pilota parada, però l’esfèrica ha marxat fora.

Així ha acabat un partit en què el Sancris no ha mostrat la seva millor versió, però ha aconseguit a victòria per la mínima (1-0). Ha estat un encontre de moltes lluites i poc joc, potser inclús avorrit per l’espectador excepte en moments que els locals han sotmès al Vilafranca. Amb aquest resultat, el San Cristóbal ja és empatat a 47 punts amb el líder, l’Olot. En la següent jornada, els d’Oliver Ballabriga es veuran les cares amb el Figueres a domicili.

CP SAN CRISTÓBAL: Carles Segura, Sierra, David López, Amantini, Mario Domingo, Ion Vázquez (Max Llovera, 90’), Mario Cantí (Sergi Martínez, 79’), Tino Mendoza, Abde (Ashot, 90’), David Toro (Tom Diawara, 71’), Poves (Ousman, 90’).

FC VILAFRANCA: Xavi, Dani Sánchez, Fontanils, Pluvins (Benet, 77’), Pasquina (Asedo, 46’), Escofet, Segura (Romo, 67’), Collado (Illescas, 83’), Bioque, Max, Arjona (Cortina, 77’).

Àrbitre del partit: Albert Manrique Tomás (Delegació de Lleida).

Targetes grogues: Pasquina (FC Vilafranca, 26’), Arjona (FC Vilafranca, 41’), David Toro (CP San Cristóbal, 45’), Escofet (FC Vilafranca, 65’), Collado (FC Vilafranca, 66’), Mario Domingo (CP San Cristóbal, 66’), Ion Vázquez (CP San Cristóbal, 66’), Tino
(CP San Cristóbal, 76’), Sergi Martínez (CP San Cristóbal, 88’).