Victòria i empat per les terrassenques Camus i Cardona al mundial de waterpolo

La selecció espanyola femenina de waterpolo, amb les jugadores del CN Terrassa Paula Camus i Martina Cardona entre les protagonistes, acumula una victòria i un empat en les dues primeres jornades del Campionat del Món Júnior que s’està celebrant a Netanya, a Israel. El combinat dirigit per Jordi Valls es va estrenar ahir amb una victòria contra França, i aquest matí s’ha enfrontat contra Països Baixos, que ha acabat en un empat.

El partit contra França, on l’equip va debutar, va acabar amb un triomf contundent (15-5). La selecció espanyola va resoldre ben aviat el xoc, atès que va encadenar un parcial de sortida de 4 a 0, amb dues dianes de Paula Camus i dues més d’Elena Ruiz. Les franceses van mirar de reaccionar, però el marcador va créixer fins al 9 a 3 al descans. A la represa, Espanya no va aixecar el peu i va continuar superant la defensa rival per col·locar un clar 14 a 4 al final del tercer quart.

En el segon partit del Mundial, disputat aquest matí contra els Països Baixos, la selecció estatal ha viscut un matx molt equilibrat que ha finalitzat en empat a cinc. Cal recordar que en el combinat neerlandès figura la tercera representant del CN Terrassa en aquesta cita, Nina Ten Broek, que en aquest partit s’ha enfrontat amb les seves companyes terrassenques Camus i Cardona. Les defenses han estat les protagonistes dels dos primers quarts de joc, durant els quals només s’ha vist un gol, precisament de Ten Broek, qui ha avançat els Països Baixos en el darrer minut abans del descans. A la represa, el partit s’ha reactivat a nivell ofensiu. Espanya ha empatat de la mà de Paula Camus, però les neerlandeses han pogut mantenir l’avantatge mínim al final del tercer quart (2-3). A cinc minuts del final, els Països Baixos han ampliat la diferència, però la reacció final del combinat de Jordi Valls, que ha encadenat un parcial de 3 a 1, ha permès salvar un punt.

La selecció espanyola s’enfrontarà dimarts 12 d’octubre contra Sud-àfrica a les 18:00h, l’últim rival de la primera fase, tancant la fase de grups.