MónTerrassa
Vicky Losada: “Vull crear una escola de futbol femení”
  • CA

La futbolista Vicky Losada ja té en marxa el seu projecte de futur: una escola de futbol femení. La terrassenca estat entrevistada pel servei de comunicació del Manchester City, equip on milita aquesta temporada, amb motiu del Dia Internacional de la Dona. L’excapitana del FC Barcelona reflexiona sobre la situació del futbol femení i com ha evolucionat en els darrers anys, així com els seus plans de futur un cop es retiri.

Losada explica que des del 2015, quan va tenir la primera experiència al futbol britànic de la mà de l’Arsenal Women, ha canviat molt la manera de jugar. “Els equips són més professionals; ara existeix un prototip d’atleta. I el joc és molt més ràpid“, assegura. A més, considera clau la inversió que s’ha fet a nivell mediàtic per donar-li més visibilitat. “És magnífica la inversió que des de mitjans com Sky Sports o la BBC s’està fent. Tot el que envolta el futbol femení a Anglaterra… crec que és un dels països referents en futbol femení”, subratlla.

En aquest sentit, a nivell d’Espanya, també subratlla que s’ha produït un creixement en interès i visibilitat. “Era molt important que els mitjans de comunicació invertissin amb nosaltres. Al final, hi ha moltíssims esports femenins, no només el futbol. A Catalunya, a Espanya, quan hi ha Mundials i Jocs Olímpics hi ha moltes medalles que les guanyen les dones, però no s’acaba veient”, lamenta. Tanmateix, es mostra contenta perquè “la sort és que Espanya és un país molt futboler. Han apostat per nosaltres i, com era lògic, la gent està responent”. I es mostra molt optimista de cara al futur: “Això només ha fet que començar. Convido a les marques, a les televisions, que segueixin apostant per nosaltres perquè crec que hi ha quelcom bonic que cal seguir explotant”.

Pel que fa a les seves previsions de futur, la terrassenca, conscient que ja té 31 anys, ha manifestat que té tota la intenció de continuar vinculada al futbol femení. “La meva idea és crear una escola que ajudi a les futbolistes tant a nivell esportiu com social, personal i educatiu”, afirma i afegeix que “amb la Covid va quedar tot aturat, però ja porto diversos anys fent campus sempre que puc”. Avança a més que tot i que ella ara viu a Anglaterra té la seva gent de Barcelona que “em continua ajudant. El projecte es manté i si la Covid ens dona una mica de treva, poc a poc, veurem quines opcions tenim per començar a treballar”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Alfred a març 10, 2022 | 15:17
    Alfred març 10, 2022 | 15:17
    Tot el meu suport a la Vicky. I proposo que algú munti el primer club de futbol mixte de Catalunya. Porto anys somiant-ho. Per a mi seria el millor exemple-per-donar-exemple que els homes i les dones poden conviure magníficament col·laborant, respectant i, en fi, aplicant els millors valors de la humanitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa