MónTerrassa
El Vallès vol deixar en fora de joc la LGTBifòbia al futbol
Representants dels ajuntaments de la comarca i de la FCF en finalitzar l'acte
Representants dels ajuntaments de la comarca i de la FCF en finalitzar l’acte | CCVO

!--akiadsense-->

Una xiulada unitària contra l’homofòbia al futbol va mostrar aquest dimecres al vespre el compromís de la comarca en contra l’LGTBI-fòbia al futbol. Clubs, entitats i ajuntaments es van reunir en un acte organitzat pel Consell Comarcal del Vallès Occidental i la Federació Catalana de Futbol que va tenir lloc a la seu de la delegació de l’FCF al Vallès Occidental-Sabadell, al Complex Esportiu Municipal Olímpia de Sabadell. L’espai es va omplir de gom a gom per mostrar el rebuig frontal del futbol i el futbol sala català envers les actituds homòfobes en els terrenys de joc i a la graderia.

La jornada, emmarcada dins del Dia Internacional contra l’Homofòbia al Futbol, i que va comptar amb el periodista esportiu Sergi Garcés com a conductor, va ser un clam del món futbolístic i institucional per aturar qualsevol mostra de discriminació LGTBI en els camps i pavellons poliesportius, aplegant presidents i directius de fins a 51 clubs de la comarca. Així mateix, també hi van ser presents representants municipals del territori, directius de l’FCF i membres de l’estructura federativa. També hi van participar la vicepresidenta i consellera de Drets Socials, Miriam Casaramona, i el vicepresident i conseller d’Esports, Carles Rodríguez, qui han explicat la tasca que es porta a terme des del Consell Comarcal i el compromís en l’erradicació de la l’LGTBI-fòbia.

En la trobada, el president del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Ignasi Giménez, va exposar que “els clubs de futbol són una escola de valors, amb una responsabilitat més enllà de la pràctica esportiva”. En aquest sentit, va apuntar la transcendència “d’integrar la paraula diversitat sexual a altres com joc net i cooperació, apuntalant-la en tots els terrenys de joc setmana rere setmana”.

Per la seva banda, el president de la Federació Catalana de Futbol, Joan Soteras, va assegurar que “el respecte és un valor fonamental. L’educació en la tolerància des de la infància és la millor eina per erradicar aquestes conductes. Des de les institucions i els clubs hem de donar suport als nois i noies LGTBI dels equips, perquè totes les persones han de gaudir dels mateixos drets, independentment de qui i de com estimin, i fer esport amb llibertat, sense amagar-se de res ni de ningú”, ha indicat Soteras. Alhora, va remarcar que ha d’haver-hi “tolerància zero” davant actituds que “no tenen ni tindran cabuda en el futbol català”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa