El triomf per la mínima del Terrassa FC assegura el play-off d’ascens
Celebració de l’únic gol del partit, amb la firma d’Àlex Fernández
Celebració de l’únic gol del partit, amb la firma d’Àlex Fernández | Arnau Alcalà

Triomf per la mínima que permet assegurar una de les tres places del play-off d’ascens. Terrassa FC i CF Montañesa s’han enfrontat a l’Olímpic de Terrassa en el partit corresponent a la vint-i-unena jornada del grup 5A de la Tercera Divisió. L’equip de Juanjo García, abans del matx, se situava a la tercera posició amb un total de 32 punts, mentre que la Montañesa era a l’última posició. Tot i això, a l’encontre de la primera volta, l’equip visitant es va imposar al Terrassa FC per 1 a 0. Els locals necessitaven els tres punts perquè ja eren tres jornades seguides sense guanyar. El públic ha pogut tornar a l’Olímpic un any després, complint certes restriccions a causa de la pandèmia.

El públic ha tornat a l’Olímpic de Terrassa més d’un any després

El públic ha tornat a l’Olímpic de Terrassa més d’un any després | ARNAU ALCALÀ

El Terrassa FC ha començat, com ja és costum, dominant la pilota i fent córrer al seu rival. La primera aproximació ha estat pels locals. Albert López ha disparat des de fora de l’àrea després de recórrer uns quants metres. El tir de l’extrem ha marxat força desviat de la porteria contrària. Els de Juanjo García han seguit tenint el control del joc i al minut 12, una bona internada de Lucas Viña per banda esquerra li ha permès treure una centrada que no ha rematat Sergi Arranz per molt poc. Pocs instants més tard, Josu s’ha fabricat una jugada que ha comportat molt perill per l’equip de Nou Barris. El migcampista del Terrassa FC ha conduït la pilota per línia de fons i ha fet una passada enrere que ha refusat la defensa. Al minut 20, Àlex Fernández ha xutat des de fora de l’àrea amb la seva cama esquerra, però el tir ha marxat molt desviat de la porteria de Segovia. Una bona combinació dins l’àrea entre el mateix Àlex Fernández i Jaume ha permès al mallorquí treure una rematada. No obstant això, Segovia ha estat atent per fer-se amb l’esfèrica. Jaume ha estat el protagonista dos minuts després en una jugada de l’extrem per banda dreta que ha acabat amb un tir molt perillós al que ha hagut de reaccionar amb contundència el porter rival.

Cop de cap de Pelegrín a la sortida d’un córner

Cop de cap de Pelegrín a la sortida d’un córner | ARNAU ALCALÀ

A les acaballes de la primera part, el Terrassa FC ha tingut una altra ocasió de gol amb una falta lateral picada per Jaume, que ha fet una centrada rassa per Àlex Fernández. El xut del migcampista ha sortit desviat per sobre del travesser. Els locals han seguit amb fluïdesa en atac i encara han tingut una altra aproximació abans del descans. Josu ha aprofitat un contraatac per quedar-se sol davant Segovia, però un defensa ha aconseguit rebutjar el tir del mateix migcampista. En la continuació de la jugada, Sergi Arranz ha estat a punt de marcar després d’una bona passada d’Albert López, però la pilota ha marxat lleugerament per sobre del travesser. Encara ha quedat temps per tal que Serrán, jugador de la Montañesa, veiés una targeta vermella i deixés amb deu jugadors al seu equip. A la represa, el Terrassa FC s’ha posat per davant amb un gol d’Àlex Fernández. El migcampista egarenc ha marxat de tres rivals i ha definit perfecte, enganyant al porter Segura, que no li ha endevinat les intencions. Poc després, el mateix Àlex Fernández ha posat una bona centrada a Sergi Arranz, que ha rematat amb el cap, però la pilota ha sortit fora. Tot i estar per davant al marcador, el Terrassa FC ha seguit creant oportunitats de gol i sotmetent a la Montañesa en tot moment.

Àlex Fernández, celebrant el gol que ha donat la victòria al seu equip

Àlex Fernández, celebrant el gol que ha donat la victòria al seu equip | ARNAU ALCALÀ

La primera ocasió clara del CF Montañesa ha arribat al minut 66, després d’una falta lateral picada per Verdú que ha rematat el davanter Dani Ruiz, però el cop de cap ho ha pogut atrapar Ortega. Pocs instants després, Aleix ha sorprès al porter egarenc amb un xut des de, pràcticament, la línia de banda. Afortunadament pel Terrassa, l’esfèrica ha sortit fregant el travesser. Lucas Viña ha tingut el segon gol als seus peus després d’una molt bona jugada d’Akito. El japonès ha estat protagonista en la següent acció, en què s’ha quedat mà a mà amb el porter, però Segovia li ha guanyat la partida. Al minut 73, Adri Lledó, que acabava de sortir al terreny de joc, ha picat la pilota per sobre dels defenses per habilitar a Akito. L’extrem del Terrassa FC s’ha quedat sol davant Segovia, però el seu tir ha sortit desviat per la dreta de la porteria. Castillo ha tingut una oportunitat clara per duplicar l’avantatge després d’un xut de Josu que ha refusat el porter. La pilota ha quedat morta als peus de Castillo, però sorprenentment ha enviat l’esfèrica fora de la porteria. Dos minuts més tard, Lucas Viña ha protagonitzat una molt bona jugada personal, però el porter de la Montañesa ha evitat el gol. Poc després, Agudo ha aprofitat una bona passada de Jaume per treure’s un xut que ha anat molt centrat i Segura ha pogut desviar. Ja als últims minuts, els de Juanjo García volien sentenciar i al contraatac, Akito ha estat a punt de fer el segon. Així ha acabat un partit en què el Terrassa FC ha estat superior a la Montañesa en tot moment, però només ha guanyat per 1 a 0. L’atac egarenc ha estat un perill constant pels de Ramón María Calderé i ha disposat de moltes oportunitats de gol. Finalment, al Terrassa li ha valgut el gol d’Àlex Fernández per sumar els tres punts i quedar-se amb 35 al campionat domèstic i s’apropa al FC Vilafranca, que ha empatat al camp de l’Igualada.

TERRASSA FC: Ortega, Castillo, Manu, Lucas Viña (Marc Muñoz, 87’), Albert López

(Agudo, 80’), Àlex Fernández (Adri Lledó, 67’), Arranz (Akito, 67’), Jaume, Salva,

Pelegrín i Josu (Jose Enrique, 87’)

CF MONTAÑESA: Segovia, Santos, Alba, Hayek (Pedro, 65’), Serrán, Aleix (Haitam,

80’), Verdú, Marc, Ion, Soriano i Dani Ruiz

Entrenadors: Juanjo García (Terrassa FC), Ramón María Calderé (CF Montañesa)

Àrbitre del partit: Jordi Serradelarca (Comitè d’Osona). Ha mostrat targeta al local Akito

i als visitants Joshua, Pedro i Ion. Ha mostrat targeta vermella al visitant Serrán.

Estadi: Estadi Olímpic Municipal de Terrassa