Triomf històric del CN Terrassa a la piscina del Sabadell

El sènior femení de waterpolo del CN Terrassa va aconseguir una victòria històrica dissabte a la piscina de l’Astralpool CN Sabadell (10-12) en partit corresponent a la desena jornada de la Lliga Premaat Divisió d’Honor, la primera de la segona volta. El conjunt de Xavi Pérez va quallar un matx extraordinari i va adjudicar-se un derbi vallesà que sempre s’havia resistit atesa la condició de les sabadellenques d’equip intocable. L’aposta del club per enfortir el conjunt femení va donar el primer fruit, un resultat que manté les egarenques en el cinquè lloc de la taula amb 18 punts, a només un del Sant Andreu, que tanca les posicions de play-off per al títol. El matx no va començar gens bé per als interessos terrassencs. L’equip de David Palma va encadenar un perillós parcial de 4 a 0 en els sis primers minuts de joc. Forca i Tankeeva, en superioritat numèrica, i una inspirada Maica Garcia en van ser les artífexs.

El CN Terrassa va reaccionar amb solvència a aquesta primera estrebada a base d’accions en la línia de dos metres que van propiciar tres penals. Pili Peña en va transformar dos i Bea Ortiz, un (4-3). En el segon quart, el partit va entrar en una fase d’equilibri que es mantindria fins a la botzina final. El conjunt de Xavi Pérez va tancar la defensa per evitar la connexió de l’arc amb la boia Maica Garcia, recepta que va funcionar. El Sabadell va buscar vies alternatives, però no van esdevenir tan letals. Bea Ortiz, en jugadora de més, va empatar a quatre al minut de joc. Un intercanvi de cops va portar el matx al 6 a 6 amb què es va arribar al descans.

Garcia i Barzon van anotar per part sabadellenca i Cristina Cantero i Pili Peña, de penal, van respondre per part egarenca. A la represa, el CN Terrassa va situar-se per davant en l’electrònic. La sorpresa s’estava gestant progressivament. Paula Leitón va marcar el 6 a 7, diana que va replicar Cordobès en jugadora de més. Un penal comès per Mati Ortiz va permetre les egarenques recuperar la iniciativa, ja que Bea Ortiz va batre Laura Ester. Les locals van redreçar el camí amb un parcial de 2 a 0, obra de Cordobès i Morell (9-8). En els dos últims minuts del tercer període, però, les de Xavi Pérez van continuar determinades a estripar els pronòstics i van enfilar l’electrònic fins al 9 a 10 amb dianes d’Elia Montoya i Paula Leitón. En l’últim quart, les egarenques van consumar un triomf que van merèixer. Després de més de quatre minuts sense gols, Montoya va repetir per establir un il·lusionant 9 a 11. Barzon, però, va retallar distàncies tot seguit. El Sabadell va intentar arrencar un punt en la darrera possessió, en la qual va aprofitar el canvi de normativa per ubicar la portera Laura Ester en posició d’atac i comptar així amb una superioritat numèrica. La defensa terrassenca, però, va excel·lir i va interceptar una passada, cosa que va permetre Judith Panicello anotar el 10 a 12 definitiu a porteria buida.