MónTerrassa
Terrassa planta cara a l’homofòbia en el futbol
  • CA

Terrassa se suma aquest cap de setmana a la commemoració el Dia Internacional contra l’LGTBI-fòbia al Futbol (19 de febrer). L’Ajuntament de Terrassa està duent a terme una campanya a les xarxes socials per encoratjar a jugadors i jugadores, famílies, equips tècnics, esplais i ciutadania contra la discriminació i en favor del respecta a la diversitat al futbol, coincidint amb aquesta efemèride. Al llarg de tot el cap de setmana, es desplegarà una pancarta amb el lema ‘El futbol contra l’homofòbia’ abans de l’inici dels partits que disputaran els clubs aplegats a l’Associació de Clubs de Futbol de Terrassa i Comarca (ACFTC). A més, el Terrassa FC ha editat un fulletó que distribuirà entre el públic assistent a l’Estadi Municipal Olímpic aquest cap de setmana.

D’altra banda, el regidor d’Esports, Miguel Ángel Moreno, assistirà al partit CP San Cristóbal – UE Castelldefels, de 3a divisió nacional, que es disputarà al Camp Municipal de Futbol de Ca N’Anglada diumenge a les 12 h, i llegirà un manifest contra la LGTBI-fòbia al futbol. Per la seva banda, la regidora de LGTBI+, Jennifer Ramírez, assistirà al partit Unió Futbol Base JABAC i Terrassa – RCD Espanyol, que es jugarà al camp de futbol de la Zona Esportiva Municipal de Can Jofresa diumenge a les 18.30 h.

El Dia Internacional contra la LGTBI-fòbia al Futbol es commemora el 19 de febrer coincidint amb la data de naixement de Justin Fashanu, el primer futbolista professional que va declarar públicament la seva homosexualitat. Fashanu, qui va jugar amb diferents clubs de la Premier League i amb la selecció anglesa, va declarar públicament la seva homosexualitat el 1990. A partir d’aquell moment, va patir tota mena de pressions i mostres de rebuig i menyspreu, i la seva carrera professional va anar en davallada fins que, el 1998, es va suïcidar. Terrassa commemora l’efemèride des del 2017.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa