MónTerrassa
Terrassa homenatja Artur Travessa: canvi de nom al camp de Les Fonts
  • CA

El camp municipal de Les Fonts de Terrassa passarà a canviar-se de nom en homenatge a Artur Travessa. Així ho ha aprovat la Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Terrassa aquest dilluns, 21 de març. Amb el suport de tots els grups municipals, la denominació de l’equipament serà a partir d’ara: Camp Municipal Les Fonts – Artur Travessa, en “agraïment i reconeixement al fundador i president d’honor de la Unió Esportiva Les Fonts”, mort el passat 18 de març. D’aquesta manera, des del Consistori es vol visibilitzar “la seva contribució al desenvolupament i creixement de la ciutat en diferents àmbits”.

L’equipament és de titularitat municipal, i està actualment gestionat per la Unió Esportiva Les Fonts i el Club de Rugbi Carboners de Terrassa. Des de l’Ajuntament es considera que aquesta proposta contribuirà a deixar més palpable de cara a les generacions futures de la figura de Travesa i del que va suposar per al barri i el conjunt de la ciutat. Així, la instal·lació prendrà el nom del que va ser fundador de la UE Les Fonts, president de l’entitat durant 54 anys i posterior president d’honor del club.

Artur Travesa Solsona (Barcelona, 15 de juliol de 1928 – Terrassa, 18 de març de 2022) va ser una persona de referència dins el teixit associatiu i esportiu de Terrassa, especialment a través de la feina desenvolupada al llarg dels anys al barri de Les Fonts i de la seva vinculació al club de futbol del barri, la Unió Esportiva Les Fonts. Va ser el principal impulsor del club, l’any 1967, un dels artífex del seu manteniment en els darrers anys i persona clau en la construcció del nou Camp Municipal de Les Fonts. Aquest equipament de titularitat municipal va entrar en funcionament el passat mes de setembre de 2021 per convertir-se en un espai esportiu de referència per al Districte 7 i per al conjunt de la ciutat.

Personalitats i equipaments

No és l’única figura veïnal, política o activista que posa nom a equipaments públics de la ciutat de Terrassa. En els darrers anys, per exemple, Terrassa ha inaugurat el Casal Cívic Francisca Redondo, també el Vapor Universitari Josep Maixenchs, o l’Estadi Municipal Martí Colomer. Sense oblidar també recentment, l’aparició de la sala Àngels Poch, al Teatre Principal, la sala Josep Maria Satorras, a la Biblioteca Central de Terrassa, o la sala Elisea Casanovas, a la Casa Soler i Palet.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa