Les millors imatges del partit entre el Terrassa FC i el Cerdanyola | Cristóbal

Xevi Molist, entrenador del Terrassa FC, ho té clar: a la temporada que comença aquest cap de setmana, l’objectiu és fer una passa més respecte a la passada. A l’anterior, els egarencs es van quedar a un gol de l’ascens a Segona Divisió B i, per tant, s’entén que el repte ineludible per l’equip és pujar. En una temporada atípica, amb un sistema de competició completament innovador, l’equip terrassenc intentarà fer realitat un somni, pujar de categoria, que ja dura més de 10 anys.

Amb una plantilla amb força novetats, el conjunt de Molist debutarà diumenge, a partir de les 16.30, al camp del Valls, un novell a la categoria i que acaba de pujar de Primera Catalana. El Terrassa FC compta amb onze novetats a la plantilla, concretament el porter Xavi Betran, els defenses Castillo, Luna, Marc Muñoz, Salva i Mico, els centrecampistes Pau Morer, Adri Lledó i Akis, i els davanters Josu i José Enrique. Molta joventut entre els nous, però també experiència que aporten el central egarenc Castillo i un clàssic com Josu, atacant provinent del Sant Andreu.

“Tenim un jugador juvenil, tres que han acabat de juvenil i és cert que tenim una plantilla molt jove però esperem que aquests jugadors facin el pas de ser competitius i obrir-se pas a l’equip”, assegura Molist. El tècnic explica que durant els partits de pretemporada “hem fet moltes proves de sistemes i de maneres de jugar i sobretot hem buscat coses molt específiques per situacions que ens podem trobar durant tot l’any” i afegeix que “no ens hem basat en un sistema base perquè crec que durant els partits canviarem bastant de manera de jugar, ja que tenim jugadors per fer-ho”.

Molit té clar que “ja sabem com hem de jugar i prepararem els partits segons el rival i amb la idea de fer-los tot el mal possible i guanyar-los”. De la pretemporada explica que “vam començar que no estàvem bé defensivament però a poc a poc hem millorat i l’equip ha fet un pas endavant de tenir clars els conceptes defensius. I també m’agradaria marcar més gols però hem d’anar de mica en mica i és necessari tenir més de joc i això t’ho dóna jugar més partits”. Considera que “arribem a un bon moment i es veurà un Terrassa que serà molt competitiu i que pot guanyar a qualsevol rival que se li posi al davant”.

L’entrenador dels egarencs, respecte al sistema de competició d’enguany, admet que no m’agrada” però apunta que “és el sistema que hi ha i nosaltres intentarem aconseguir els majors punts possibles per arribar a la segona fase en les millors condicions possibles”, Molist creu que “al final, ens hem d’adaptar i és el pla de competició que han decidit des de la Federació Espanyola i hem d’assumir-lo”.

Molist parla d’objectius i afirma que “hem de millorar la classificació de la passada temporada i l’any passat vam ser segons”. El tècnic considera que “està una mica més barat pujar perquè pugen més equips i tens més opcions, i ha pujat L’Hospitalet que era un rival directe, i no n’ha baixat cap de Segona B” i afegeix que “hem d’aspirar a pujar però hi ha altres sis o set equips que també parteixen amb el mateix objectiu”. Manifesta que, per assolir l’objectiu “hem de treballar dia a dia i no adormir-te a cap partit. Cada partit és de 4 punts, els tres més un per la segona fase”.

Sobre els rivals directes, creu que seran els que ja van jugar el play off per pujar l’any passat, com Europa o Sant Andreu, però també en veu altres a prop com Vilafranca, Pobla Mafumet, Horta, Figueres, “i me’n deixo alguns”. Molist declara que “la primera fase és molt curta i començar amb una bona ratxa et permet pensar en objectius més alts. Hem d’intentar que cap equip marxi amb molts punts”.

ResponRespon a totsReenvia

Nou comentari