MónTerrassa
Terrassa FC i San Cristóbal compartiran camp: “Hem arribat a la millor solució per a la ciutat”

El Terrassa FC disputarà la temporada 2021-22 al camp del CP San Cristóbal. Així es va anunciar des del club terrassista ara fa uns dies i així s’ha oficialitzat aquest dilluns des de l’Ajuntament. En una roda de premsa que ha aplegat el regidor d’Esports, Miguel Ángel Moreno, amb els dos presidents dels clubs implicats, Jordi Cuesta i Francisco Manchado, s’ha detallat com serà aquesta col·laboració.

“Agraïm la predisposició de les dues entitats per facilitar aquest acord. Atesa la importància de les obres de remodelació de l’Olímpic, era inevitable que el Terrassa FC hagués de desenvolupar l’activitat esportiva fora del seu estadi. Però la prioritat era que no hagués de marxar de la ciutat i que pogués fer una temporada amb relativa normalitat i amb les millors condicions possibles. Hem arribat a la millor solució per als dos clubs i per a la ciutat”, ha explicat Moreno. 

El trasllat temporal del Terrassa FC a les instal·lacions del camp municipal de Ca n’Anglada també vindran acompanyades d’obres de millora. El CP San Cristóbal es troba immers d’un projecte que contempli una renovació de la gespa, de millora de l’enllumenat i dels vestidors, així com d’altres espais interiors. Ara mateix es troba en fase de recepció dels pressupostos, i un cop se’n disposin tres, la junta directiva decidirà quin és el millor. Moreno ha avançat que, des de l’Ajuntament es donarà “suport econòmic” per executar les obres. Un “suport” que anirà condicionat per la calendarització i quantia total. L’objectiu és que l’estadi del San Cristóbal estigui a punt abans de l’1 de setembre. 

Objectiu: no baixar de categoria

“Desitgem que aquest acord també ajudi a estrènyer i fomentar la bona relació entre dos dels clubs més representatius de la ciutat. Una col·laboració futura, tant en l’àmbit social com esportiu”, ha apuntat el regidor. Del mateix parer s’han mostrat ambdós presidents. El president del Terrassa FC, Jordi Cuesta, ha agraït la predisposició des del primer moment del CP San Cristóbal. Ha subratllat la voluntat de buscar “acords comuns” que beneficiïn i donin estabilitats als dos clubs, i també la prioritat que tant un com l’altre puguin mantenir el seu horari de joc: el Sancris a les 12h i el Terrassa FC a les 17h. Això encara no se sap si serà possible però s’ha anunciat que es parlarà amb la Federació per evitar que s’encavalquin els partits. També s’ha avançat, l’interès en crear un “carnet de temporada” conjunt perquè els socis de les dues entitats puguin gaudir dels dos partits.

Cuesta ha reconegut que la temporada 2021-22 serà “com un any més de pandèmia. Serà un any molt crític i el nostre màxim objectiu és no baixar de categoria. El trasllat implica també un nou impacte en el desenvolupament del nostre joc, de confecció de la plantilla i de pressupost. Encara hem d’acabar de trobar la manera de com podem utilitzar el camp del San Cristóbal per als nostres patrocinadors, per exemple”, ha dit. El president del Terrassa FC ha fet una crida a empresaris i ciutadans de la ciutat a confiar en el club i mostrar-hi suport, davant d’una temporada que si suma l’esforç per trobar-se a una categoria superior i l’esforç de no poder gaudir de les instal·lacions pròpies. A més de les pèrdues acumulades de la temporada que hem deixat enrere, quantificades en 300 mil euros.

“El Terrassa FC és un equip amic i de la ciutat”

El president del CP San Cristóbal, Francisco Manchado, s’ha mostrat comprensiu amb tot el trasbals que li suposarà al Terrassa FC el canvi de camp. “Sempre hem tingut la voluntat d’ajudar el Terrassa FC, perquè és un equip amic i de la ciutat. El pensament d’aquesta junta directiva és ajudar en tot el que puguem”. El club entén que les circumstàncies són excepcionals i que malgrat que l’adequació del camp de Ca n’Anglada s’haurà de fer “a correcuita, val la pena. És un repte i ens obliga a apretar durant un o dos mesos per tenir-ho tot a punt per quan comenci la Lliga”. Manchado ha corroborat la voluntat de col·laborar. “Estem oberts a tot. I esperem que aquest acord entre els dos clubs ens deixi a tots bones sensacions. Volem que el Terrassa FC se senti com a casa i estem feliços de compartit les instal·lacions. Creiem que és important que la ciutat vegi que quan hi ha moments difícils, tots anem junts”. 

Pel que fa al futbol base del Terrassa FC ja es disposa d’un calendari amb els horaris de cadascun dels equips, els quals es veuran distribuïts per una desena de camps municipals de la ciutat. Serà el mateix club qui decidira on i quan anirà cada equip, en funció de les necessitats i disponibilitats. Així Les Fonts, Poble Nou, Juan XXIII, Can Boada, Can Trias, Las Palmeras, MD Carme o Viladecavalls acolliran algun dels equips inferiors terrassistes al llarg d’aquesta temporada.

Jordi Cuesta, president del Terrassa FC, el regidor Miguel Ángel Moreno, i Francisco Manchado, del CP San Cristóbal | Aj. Terrassa

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa