El Terrassa FC vol però no pot tenyir de vermell el liderat
L'onze inicial del Terrassa FC davant de l'Europa
L’onze inicial del Terrassa FC davant de l’Europa | Terrassa FC

Repartiment de punts en el partit de la jornada del grup 5 de Tercera Divisió entre el CE Europa i el Terrassa FC (2 a 2). En un enfrontament en què ha quedat palesa la màxima igualtat entre el dos conjunts, ja que tot dos han fet mèrits per endur-se la victòria. Amb l’empat, el conjunt barceloní continua líder amb un punt per sobre dels egarencs i un partit menys.

La primera mitja hora ha estat del Terrassa. Amb molta més possessió, amb una defensa atenta i bones combinacions, els egarencs s’han fet amos de la pilota. L’Europa, incòmode, es limitava a intentar transicions ràpides i a pressionar ben amunt. El primer avís vermell ha arribat al minut 10, quan Jaume ha recollit la pilota a la cantonada de l’àrea petita, l’ha picat per sobre el porter i només la intervenció ràpida i sota pals del capità Alex Cano ha evitat un gol cantat.

Però el conjunt de Juanjo García ha continuat fent de gota malaia. I així ha estat quan al 16, Albert López ha robat la pilota a la línia del mig del camp, ha fet una gran conducció esquivant els seus jugadors de l’Europa, ha arribat a la frontal de l’aire i ha engaltat un fort xut a mitja altura i arran del pal esquerre cap a dins. Era l’1 a 0 i el Terrassa tenia gana. Agudo hauria pogut ampliar la distància just un minut després, quan li ha arribat la pilota a banda dreta, ha fet un bon gir de cintura que li ha permès retallar dos defenses, i ha xutat -una mica forçat- ras tan ajustat que la pilota ha estat refusada pel pal.

La resposta de l’Europa ha arribat de la mà de David Jiménez, que escurat a la banda, ha fet una gran centrada que s’ha anat enverinant cap al primer pal. Ortega ha hagut de corregir posició i enviar-la com ha pogut a córner. Ha estat l’ocasió més clara per als escapulats en els primers 20 minuts de joc. Després d’aquesta ocasió, i d’un parell de córners amb l’ai al cor, el Terrassa FC ha reaccionat. Uns minuts amb el partit enrocat al mig del camp, fins que al 28, Agudo controla la pilota, entra a l’àrea, fa una bona finta i se’n va de dos, es planta davant del porter de l’Europa i per ben poc el seu xut enroscat surt fora.

L’Europa a pilota aturada -amb córners i faltes laterals- ha creat sensació de perill. El Terrassa FC patia a dins de l’àrea, amb refusos no sempre encertats i generant segones oportunitats per un Europa que ha viscut els millors moments al quart d’hora final. Amb un futbol més físic, sempre buscant el contacte, els locals han aconseguit frenar la fluïdesa dels egarencs. I ha estat així com ha arribat el gerro d’aigua freda. Al 41, David Jiménez -l’home clau dels escapulats- ha posat l’empat al marcador després d’una centrada molt bombejada que ha descol·locat la defensa egarenca i que el davanter de l’Europa ha recollit al segon pal. Sense deixar-la botar l’ha colpejat mossegada però suficient per creuar-la lluny de l’abast d’Ortega.

Albert López ha fet un golàs davant de l'Europa
Albert López ha fet un golàs davant de l’Europa | Terrassa FC

L’alegria dura ben poc

Els primes quinze minuts, just al contrari del que ha passat a la primera part, han estat ensopidots. Fruit del tanteig, dels nervis pel que s’hi jugaven els dos equips, no ha passat res destacable. Però el partit s’ha revolucionat al 58 quan el lateral dret egarenc Salva ha estat objecte de penal. Àlex Fernández ha estat l’encarregat de xutar la pena màxima. Amb un xut fort a mitja alçada ajustat al pal dret, el porter l’ha endevinat però no ha pogut evitar que entrés.

Ortega ha salvat l’empat de l’Europa just dos minuts més tard després d’una internada de Ricki Vidal recollint una bona passada a l’esquena dels centrals. El xut del jove escapulat ha impactat amb el cos del capità egarenc que ha tapat bé. Els locals l’han tornat a tenir, ja al 70, en una jugada enrevessada dins de l’àrea que ha acabat a peus d’Alex Cano que ha volgut xutar tan fort entre el bosc de cames que la pilota s’ha enlairat per sobre el travesser.

La insistència de l’Europa ha tingut premi i al 71, en un córner, una triple rematada, amb pal inclòs, la pilota ha acabat sobrepassat la línia de gol després d’una rematada de cap d’Adri Guillén. La jugada ha generat confusió, ja que primer hi ha hagut mans d’un terrassista i Ortega l’ha blocat però després s’ha vist que el porter ho havia fet ja a dins. El Terrassa FC ha quedat totalment noquejat i els minuts han anat passant sense poder recuperar les bones sensacions. Amb voluntat però sense les idees clares, els egarencs han vist com se’ls escapaven els tres punts i l’opció de col·locar-se líders.

CE EUROPA: Sergio, Guti, Àlex Cano, Alberto, Adri Guillen, Alfons Serra, Pau López, Prats (Carlos Cano 61’), Fode (Ricki Vidal 45’), Albert Martí, David Jiménez

TERRASSA FC: Ortega, Salva, Castillo, Mico, Lucas Viña, Galeano, Adri Lledó (Arranz 72’), Alex Fernandez, Agudo (Luna 81’), Jaume, Albert López (Manu 92′)

Targetes: Alex Fernández (31’), Adri Guillén (45’), Alex Cano (54’), Prats (57’), Ortega (71’), Pau López (78’), Alfons Serra (80’), Albert López (90’)