El derbi deixa un Terrassa colíder i un San Cristóbal a prop de l’abisme
Els jugadors del Terrassa celebren el gol de Kilian
Els jugadors del Terrassa celebren el gol de Kilian | Mireia Comas

El Terrassa FC s’ha imposat aquesta tarda de diumenge al CP San Cristóbal en el derbi local de la setzena jornada de Lliga del grup V de la Tercera Divisió, jugat a l’Olímpic. El favorit de tothom ha fet guanyar les apostes (3-0).

Els vermells se situen colíders de la categoria. Al seu triomf s’hi afegeix la derrota de L’Hospitalet al camp del Banyoles (3-1), que es queda amb 33 punts, els mateixos que ara té l’equip de Xevi Molist. El Granollers, que podia assolir la mateixa xifra, no ha passat de l’empat a casa amb el Perelada, en un partit amb les porteries a 0.

El Sancristóbal, amb la derrota, continua quart per la cua, tres punts per damunt d’un Sants que ha caigut a casa contra el Castelldefels, un altre dels equips de la part baixa de la taula i que ara treu cinc punts als parroquials. L’altre conjunt al que miraven els del municipal de Ca n’Anglada, el Santfeliuenc, ha rascat un puntet (2-2 contra l’Horta).

El derbi ha estat molt igualat en la primera part, i el 2 a 0 amb la que ha conclòs no reflecteix ben bé el que ha passat. La diferència ha estat en un killer anomenat Killian que ha endollat les dues pilotes que li han arribat, una de cap i una des de fora de l’àrea, fluixeta i col·locada. Els 45 minuts han marcat, i molt , la represa. I no ha tardat a caure el tercer. És quan s’ha notat la diferència que ara per ara hi ha a la classificació i el tipus de plantilla de cada club. La història de la segona part s’explica amb moltes menys frases perquè han passat moltes menys coses. Tot ha estat menys intens i la impressió es que als dos equip ja els hi anava bé que passés el temps, amb algunes entrades dures dels jugadors del Sancris, més fruit de la impotència que d’una altra cosa.

Primera part

El partit ha començat elèctric. Al minut 2 ha marcat Coro. El gol semblava absolutament legal. Però el jutge de línia ha vist Arranz en fora de joc i en una posició on molestava el porter Adri Menargues, que s’ha empassat la pilota. Primera jugada i primera gran polèmica de derbi. El Sancris s’ha fet enrere per l’ensurt, i en el minut 4 ha tingut la gran oportunitat en una falta lateral que cap dels parroquials ha encertat a rematar a gol.

Els d’Oliver Ballabriga, amb boles llargues, han fet patir la defensa avançada dels de Xevi Molist. Al minut 8, una mala entesa entre la defensa vermella i Ortega ha estat a punt de generar una jugada de molt perill, amb el porter fora de l’àrea. El joc estava viu i sense control per part de cap dels dos equips, i Burgos ha vist una groga rigorosa quan només es portaven deu minuts. Coro ha tret la falta, sense perill. I en la contra, Álex Fernández s’ha vist obligat a aturar Zárate. Una groga pel terrassista. En el primer quart d’hora, ha estat un tu a tu on no s’ha notat la diferència a la classificació. Al 16, Burgos ha marxat sol entremig del central i el lliure vermell però la rematada de passerell ha arribat fluixa a les mans d’Ortega. Els de Ballabriga tenien el partit on volien i en uns termes més propers al seu joc. I les alarmes a l’Olímpic s’han disparat quan sha fet mal Arranz en una jugada com moltes altres n’hi ha en un partit. Finalment, ha estat només un cop.

El poder golejador del Terrassa ha trencat l’empat. En un moment on pitjor ho passava, una bola llarga a la dreta, una centrada i una gran rematada de cap de Kilian per estrenar el marcador. El resultat no feia justícia al que es veia sobre el terreny de joc. I recorrem al tòpic: això és el futbol. Una espurna… i gol. A punt de complir-se la mitja hora de joc. El partit ha canviat i el Terrassa s’ha fet amo i senyor i ha gaudit d’un parell de bones oportunitats en un córner i en un xut llunyà que ha refusat Adri. I el futbol continua sent un esport de tòpics, Un córner a favor del Sancris s’ha convertit en el segon gol del Terrassa. En un tres contra tres, Kilian ha conduït la pilota de forma extraordinària de porteria a porteria i ell mateix ha acabat rematant la pilota a la xarxa. El càstig sí que ha fet mal als parroquials. Quan s’està en bona dinàmica tot surt bé i quan s’entra en una de dolenta tot surt malament, fins i tot els més mínims detalls.

El Terrasa FC ha vist que el Sancris estava tocat i ha anat a resoldre definitivament el partit. Les oportunitats per fer-ho s’han repetit. Tot i això, els parroquials volien entrar al partit abans d’acabar la primera part. Yayá s’ha vist obligat a aturar Joel de mala manera i ha vist la groga. L’ha tingut Arranz al 43, i curiosament el golejador ha fallat de manera estrepitosa davant d’Adri.

Segona part

A la represa el guió inicial recordava el del començament del partit. Quatre minuts i gol d’Arranz. Anul·lat per un fora de joc, justet, però aquest cop ho era. El fet diferencial era que el Sancris estava més enrere. I que el ritme elèctric ja no hi era. El Terrassa era el gran dominador. I el millor jugador del partit, Kilian, ha fabricat la jugada del 3 a 0 (minut 58). Una gran centrada l’ha rematat Coro a la xarxa.

Molist ha mogut fitxa i ha fet entrar Manu en el lloc d’Àlex Rodríguez. Corria el minut 60. Poc ha trigat a fer més retocs. Pelegrín se n’ha anat cap als vestidors i ha entrat Carlos. L’entrenador vermell ha vist que la feina estava feta. Ballabriga, que a la mitja part havia canviat Múrcia per Óscar ara posava Tom en el lloc de Zárate. Amb el 3 a 0 el partit s’ha acabat i han arribat els que en el bàsquet es coneixen com els minuts de les escombraries. Malgrat tot, en un córner els parroquials han pogut fer el gol de l’honor, però Manu no s’ha cregut l’oportunitat. Ballabriga ha deixat jugar una estona Gerard del Río. El substituït ha estat Rui Gama.