El Terrassa FC salva un punt a les acaballes
Terrassa FC-Cerdanyola
Terrassa FC-Cerdanyola | Cristóbal Castro

El Terrassa FC ha empatat a un amb el Cerdanyola al Camp Olímpic en un partit no molt lluit dels de Xavi Molist, i que podria haver perdut si Lucas Viñas, en l’últim minut, no hagués encertat amb el gol de la igualada. Els egarencs, que han empatat els dos últims partits com a locals, no han sabut aprofitar que els visitants han actuat gairebé tota la segona meitat amb un home menys, per l’expulsió d’un dels seus jugadors, Uri Escabrós.

La primera meitat ha estat poc lluïda. El Terrassa FC ha trobat el camí de la porteria contrària a comptagotes i la major part de les escasses oportunitats que ha creat, han arribat més per accions personals que no pas per bones jugades col·lectives. En els primers instants, el Cerdanyola ha semblat que volia pressionar la sortida de la pilota dels de Xavi Molist. Els locals, en els primers cinc minuts, han sortit molt freds i amb poca intensitat.

Al minut 6, el Terrassa FC ha fabricat la primera acció de perill, en una bona jugada personal de Kilian, que ha xutat fora. Set minuts més tard, Kilian ha protagonitzat una magnífica cavalcada per la banda esquerra i la seva passada de la mort, que podria haver aprofitat Arranz, l’ha volgut culminar Coro, que sense voler ha desfet la possibilitat pel màxim golejador del conjunt egarenc. L’anècdota d’aquest primer temps s’ha viscut al minut 15, quan dos dels aspersors del Camp Olímpic s’han engegat de cop, el que va provocar que el joc s’aturés durant uns instants, fins que es va poder solucionar el problema.

Després d’aquest petit incident, el Terrassa FC, i de nou Kilian, ha tornat a provar-ho en una nova jugada personal que ha finalitzat amb un bon xut, que el porter Manu Martín, en una bona intervenció, ha refusat a córner. Més tard, al minut 26, Coro ha provat sort amb un xut que ha tornat a rebutjar el porter visitant. Kilian s’ha apoderat de la pilota però ha rematat fora. Arranz, passada la mitja hora de joc, ha intentat una rematada impossible d’esperó i, de seguida, Jaume Pascual, en un ràpid contraatac, ha rebut una clara empenta d’un defensa quan ho tenia tot a favor per marcar, però l’àrbitre no n’ha volgut saber res.

El Cerdanyola, gairebé no ha creat perill i només es pot destacar una rematada de Pablo Servetti que ha refusat la defensa. A la represa, el Terrassa FC ha saltat al terreny de joc amb més empenta i al primer minut ha gaudit d’una bona opció per marcar, en una centrada de Jaume Pascual que Arranz ha rematat fora. Tres minuts més tard, Uri Escabrós ha vist la segona targeta groga, després d’una entrada indecent sobre Àlex Fernández. Aquest contratemps pel Cerdanyola ha semblat despertar-lo i el conjunt de Toni Carrillo, ha gaudit de les seves millors ocasions. Primer ho ha intentat Nils Puchades, l’exjugador del Terrassa FC, amb un bon xut que ha rebutjat molt bé Ortega, i després, Roger ha assistit de nou a Nils Puchades que ha engaltat un bon tret que Ortega, de nou, ha evitat. La rèplica local no s’ha fet esperar i Kilian, en dues oportunitats, ha estat molt a prop d’estrenar el marcador però Manu Martín ha evitat el gol en ambdues ocasions.

Molist, en el minut 22 d’aquest període, ha fet entrar a un atacant per un defensa, Poves per Éric Ruiz, i el conjunt terrassenc ha passat a jugar amb una línia de tres a la rereguarda. En el minut 25, el Terrassa FC ha gaudit d’una excel·lent opció per marcar, després d’una precisa centrada de Jaume Pascual que ha rematat de cap Carlos, però que Manu Martín, una altra vegada, ha avortat amb una aturada molt meritòria.

Fins al final, el Terrassa FC ha dominat completament el joc la resta del partit, si bé, sovint, li ha costat crear perill. Li ha mancat més regularitat ofensiva. Coro, en un llançament de falta que ha sortit fora ho ha provat en el minut 77 i, dos minuts més tard, el Cerdanyola ha aconseguit el 0 a 1, després d’un córner executat per Pau López que Dani Martí, amb una rematada de cap inversemblant, ha enviat a dins de la porteria defensada per Ortega.

Coro ho ha tornat a provar, amb una rematada creuada que ha sortit fora, poc després del gol visitant. Els de Molist han insistit amb ganes, tot i que els hi ha costat enllaçar jugades per marcar. Afortunadament, el conjunt egarenc ha pogut salvar un punt en l’últim minut del temps reglamentari, en una acció que ha resolt Lucas Viña amb un bon xut. Amb l’empat a un i quatre minuts pendents d’afegit, els vermells han premut l’accelerador i han tingut la victòria a tocar, a les botes de Lucas Viña, que ha gaudit d’una gran ocasió però Manu Martin ha salvat el punt pels seus amb una aturada estratosfèrica.

TERRASSA FC. Ortega, Éric Ruiz (Poves, minut 67), Joel Cañaveras, Carlos, Lucas Viña, Domi, Àlex Fernández (Kevin, minut 59), Jaume Pascual, Coro, Kilian (De Giovanni, minut 82) i Arranz.

CERDANYOLA FC. Manu Martín, Manso, Dani Martí, Alberto, Álex Torres, Roger (Hervías, minut 86), Pau López, Uri Escabrós, Pablo Servetti, Nil Puchades (Hanza, minut 77) i Javi López (Rubén, minut 62).

Àrbitre: Víctor Manuel Sánchez Rico. Ha amonestat amb targeta groga als visitants Manu Martín, Uri Escabrós, Pau López i Dani Martín. Ha expulsat per doble amonestació al visitant Uri Escabrós, en el minut 49 de partit.

0-1, minut 79, Dani Martín; 1-1, minut 90, Lucas Viña.