El Terrassa FC perd als penals
Terrassa FC-Espanyol B

El Terrassa FC 2019-20 de Xevi Molist ha iniciat la pretemporada jugant el Trofeu Ciutat de Terrassa contra el mateix rival del curs passat, un Espanyol B de Segona B que va fregar la promoció d’ascens a Segona A. Els blanc-i-blaus eren els clars favorits per endur-se el matx novament. El 2018 ho van aconseguir a la tanda de penals. Els 90 minuts han acabat 1 a 1. I s’ha tornat als 11 metres. I s’ha repetit la història de 2018. L’Espanyol ha fey sis gols i el Terrassa 5.

Primera part

Els de Xevi Molist se n’han anat als vestidors amb un 1 a 0 que no feia justícia al que s’havia vist al terreny de joc. La superioritat d’un equip de Segona B es notava. I dels de Cornellà-El Prat han estat les millors ocasions en els primers minuts. Dominaven i controlaven i tancaven als de l’Olímpic, que no trobaven la manera de sortir amb la pilota controlada i creuar el mig del camp. De mica en mica, els de Molist han anat ajustant, s’han tret la son de les orelles i han despertat. El Terrassa ha començat a gaudir més de la pilota i a fer aproximacions a l’àrea rival, tot i que eren només això, sense cap perill. Sí que els vermells hi han posat intensitat, la mateixa que els blanc i blaus. Per les garrotades no semblava pas un partit amistós de pretemporada. L’àrbitre ha ensenyat alguna targeta, però se n’ha guardat moltes més a la banqueta. A la mitja hora, Molist ha fet els dos primers canvis. Un dels que ha sortit al camp ha estat Jordi. La jugada ha sortit bé. Al minut 42, el 9 ha pentinat una falta i la pilota ha acabat a la xarxa.

Segona part

Molist ha fet un munt de canvis. S’ha jugat amb més criteri i els primers moments han estat interessants. Intensitat, pressió a dalt, velocitat, sobretot de Yaya. L’Espanyol B, decebedor. Per sota del que es podria esperar. Tot i que a partir del minut 60-65 els de fora han recuperat el control i han aculat els vermells. Les armes del Terrassa per defensar-se han estat el tocar i passar, tocar i passar, i els xuts de lluny de l’Espanyol els aturava Ortega amb seguretat. I el públic, content amb el que veia malgrat els nombrosos jugadors nous que han arribat. Els visitants estaven bolcats al camp dels vermells però sense generar perill. La intensitat dels de Molist ha estat la tònica de tot el partit, i en algun cas s’ha traduït en una entrada lletja i en garrotades. La política que s’ha aplicat és: si passa la pilota, no passa l’home.

Al 84 ha arribat la jugada polèmica del partit. Una gran triangulació de l’Espanyol B ha acabat amb un penal. Des de la tribuna ha semblat dubtós, però el jugador que ha rebut la puntada ha hagut de ser retirat del camp i canviat. Ortega s’ha tirat molt bé, peró la pilota, forta, li ha passat per sota el cos. L’Espanypl empatava al 87, en l’única ocasió clara de la segona part. Una mica, com el Terrassa a la primera. Una de les conclusions extretes del partit d’avui dels homes de Molist: no són unes mares.