MónTerrassa
Terrassa es converteix en la seu de la millor natació
  • CA
Presentació del Campionat de Catalunya Absolut Open Natació
Presentació del Campionat de Catalunya Absolut Open Natació | CN Terrassa

!--akiadsense-->

Entre el 16 i el 19 de gener, el Club Natació Terrassa acollirà per tretzena vegada consecutiva el Campionat de Catalunya Absolut Open de natació, prova inclosa en el Circuit Català de Trofeus de Natació – Gran Premi Diputació de Barcelona. Un total de 577 nedadors de 58 clubs diferents participaran en la primera competició de la temporada en piscina llarga. Com l’any passat, la prova s’ha inclòs en el circuit de natació de la RFEN, el II Grand Prix OPEN Natación. Dijous al matí, el Campionat de Catalunya de Fons Indoor, que aplega proves de 2.000 i 3.000 metres, servirà per trencar el gel.

En la intervenció inicial, Galve ha remarcat que el club organitzarà aquesta competició “per tretzena vegada consecutiva”, un campionat que esdevé “una magnífica oportunitat de promocionar a la ciutat l’esport fundacional del club”. Galve ha assenyalat que el club “tindrà el privilegi d’acollir els millors nedadors catalans i d’arreu de l’Estat, fet que ens permetrà viure en directe l’espectacle de la natació durant quatre dies”.

L’Open català mantindrà una novetat estrenada l’any passat: les finals es nedaran al matí. Del Castillo ha explicat que, així, el gruix de la natació catalana “pot nedar a les tardes, quan el rendiment sol ser millor”. Per als nedadors d’elit, aquesta decisió suposa una adaptació a allò que es troben en el calendari internacional. “Sol costar-nos nedar ràpid al matí, de manera que cal acostumar-se a aquesta dinàmica. A Tòquio, com a Pequín 2008, les eliminatòries seran a la tarda i les finals, al matí”.

Una novetat d’enguany és la reubicació del Campionat de Catalunya de Fons Indoor Open, competició que, l’any passat, es va disputar diumenge a la tarda. Enguany, servirà per trencar el gel, ja que se celebrarà el dijous al matí i gaudirà així de més protagonisme.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa