MónTerrassa
Terrassa acull el sorteig de grups de la Copa del Món Femenina d’hockey

Terrassa acollirà el pròxim 17 de febrer el sorteig que definirà els grups que s’enfrontaran per a la Copa del Món FIH Femenina d’Hockey. El Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC) ha estat la seu escollida per descobrir quins seran els rivals d’Espanya en aquesta competició que tindrà lloc entre l’1 i el 17 de juliol. Serà a les 11 del matí, en un sorteig que definirà els integrants dels quatre grups que participen en aquest esdeveniment internacional. El sorteig estarà conduït per Thierry Weil, CEO de la Federació Internacional de Hockey (FIH); i estarà acompanyat per dos esportistes de casa nostra, la jugadora internacional Berta Bonastre; i l’entrenador Santi Freixa.

La competició tindrà lloc en les seves fases inicials classificatòries tant a l’Estadi Olímpic de Terrassa com al Wagener Stadion d’Amstelveen. Les semifinals, el partit per decidir el bronze, i la final, tindran lloc exclusivament, a la localitat vallesana. Per això, davant d’aquesta gran oportunitat, les instal·lacions de l’Olímpic s’estan sotmeten a una llarga i acurada remodelació, que afectarà tant la gespa -adequada per a la pràctica de l’hoquei- com les grades, vestidors i accessos.

Són 16 seleccions, entre les quals hi ha Espanya, i que ja compten amb els quatre caps de grup definits: Argentina, Països Baixos, Anglaterra i Austràlia. Espanya ja sap que l’espera Argentina, però encara li queden dos rivals més a definir. Sortiran del bombo que comptarà amb Bèlgica, Alemanya i Irlanda (Europa), Sud-àfrica (campiona africana), Xina, Corea, Índia i Japó (representants del continent asiàtic), Canadà, Xile (per Amèrica) i Nova Zelanda (per Oceania).

Cal recordar que Països Baixos és l’actual campiona. El combina taronja va derrotar en el partit de la final del Mundial disputat a Londres l’any 2018 a Irlanda. Per la seva part, Espanya, en aquesta competició disputada en terreny britànic, es va penjar una històrica medalla de bronze, que ara, amb l’avantatge de jugar a casa, no només pensa en repetir sinó millorar.

Nou comentari

Comparteix