MónTerrassa
Terrassa acull el Campionat d’Espanya de Natació Absolut i Júnior
  • CA
Maria Buch i David Benítez, Àngel Bernet, Jordi Martín, Eugeni López i Evelyne Álvarez i Miguel Durán
Maria Buch i David Benítez, Àngel Bernet, Jordi Martín, Eugeni López i Evelyne Álvarez i Miguel Durán | CN Terrassa

!--akiadsense-->

Entre el 3 i el 7 d’agost, el Club Natació Terrassa organitzarà el CVII Campionat d’Espanya Absolut Open d’Estiu Astralpool i el XLI Campionat d’Espanya Júnior d’Estiu, competicions que reuniran el bo i millor d’aquest esport a nivell estatal. Durant cinc dies, 779 nedadors de 210 clubs diferents convertiran el CN Terrassa en l’epicentre de la natació estatal. L’acte ha estat presentat amb la presència del president de la Comissió de Clubs i membre de la Junta Directiva de la Federació Espanyola de Natació (RFEN), Àngel Bernet; del president del CN Terrassa, Jordi Martín; i del màxim responsable de la secció de natació del club, Eugeni López.

Vuit mundialistes a Gwangju

El campionat presentarà un cartell d’alt nivell encapçalat per vuit nedadors de la selecció espanyola que ha participat en el Campionat del Món de Gwangju, Marina Garcia (CN Sabadell), Jimena Pérez (CD Gredos San Diego), Hugo González i Juan Francisco Segura (Real Canoe NC) i Lidón Muñoz, Jessica Vall, Àfrica Zamorano i Joan Lluís Pons (CN Sant Andreu), flamant quart classificat en 400 m estils a la cita coreana amb rècord d’Espanya inclòs. Hores d’ara, Mireia Belmonte no figura en la llista d’inscrits.

Sistema de competició

El campionat s’estructura en nou sessions distribuïdes en cinc jornades. El dissabte 3 d’agost només se celebrarà una sessió de tarda, mentre els altres quatre dies les jornades constaran de sessió de matí i tarda. La màxima cita del calendari estatal es desenvoluparà pel format d’eliminatòries i finals, a excepció dels 800 i els 1500 m lliures i els relleus, que es disputaran en format contrarellotge.

La normativa del campionat preveu la disputa de quatre finals: una final A de categoria absoluta amb totes les edats; una final B de categoria absoluta sense nedadors júnior; i dues finals de categoria júnior, C i D, una per cada edat. La categoria júnior aplega els nedadors nascuts els anys 2001 i 2002 i les nedadores nascudes els anys 2002 i 2003. El programa preveu que els tres primers classificats en categoria absoluta pugin al podi, mentre que, en categoria júnior, es lliuraran tres medalles per prova i any de naixement. Així mateix, s’entregaran trofeus als tres primers en la classificació per clubs masculina i femenina tant en categoria absoluta com en categoria júnior.

Dissabte 3 d’agost. 17.00h

Diumenge 4 d’agost. 9.30 i 17.30h

Dilluns 5 d’agost. 9.30 i 17.30h

Dimarts 6 d’agost. 9.30 i 17.30h

Dimecres 7 d’agost. 9.30 i 17.00h

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa