Les sèniors del CN Terrassa s’acomiaden de l’Eurolliga amb el cap ben alt

El sènior femení de waterpolo del Club Natació Terrassa va posar punt i final al seu debut europeu amb molt bones sensacions. El conjunt de Xavi Pérez, el primer que disputava una competició continental femenina en la història del club, va classificar-se tercer del grup F en la segona fase de l’Eurolliga que va desenvolupar-se a Atenes (Grècia) entre el 10 i 12 de desembre, una plaça que el deixa fora de la ronda de quarts de final.

Les egarenques van debutar divendres a la tarda contra l’Olympiacos, l’actual campió d’Europa. Les amfitriones es van imposar 11 a 5 (3-1, 4-1, 2-2 i 2-1) en un matx que van controlar en tot moment. Malgrat la derrota, el CN Terrassa va oferir una imatge molt digna contra un contrincant que aspira a reeditar el títol continental.

El bon rendiment del conjunt de Xavi Pérez es va fer encara més visible en el partit de dissabte contra l’Ethnikos, l’altre equip grec del grup. En un matx absolutament vibrant, les gregues van vèncer per la mínima, 8 a 7 (2-1, 1-4, 4- 1 i 1-1), després que les egarenques dominessin el marcador durant molts minuts. El primer quart es va tancar amb un ajustat 2 a 1 després que Panicello, de penal, contrarestés les dianes prèvies de Kontoni i Ioannou. El CN Terrassa va créixer en el segon període i va silenciar una graderia molt apassionada. Després que Elliniadi marqués el 3 a 1, les egarenques van encadenar un parcial de 0 a 4, obra de Camus, Ortiz i Peña, en dues ocasions, que va situar un esperançador 3 a 5 al descans. A la represa, les de Xavi Pérez van mantenir l’avantatge fins mitjan tercer quart (4-6) quan el matx va començar a canviar. Les locals, impulsades per la parella arbitral, van encadenar un parcial de 3 a 0 que les va col·locar per davant abans d’iniciar l’últim període. Una acció en superioritat numèrica va permetre Ortiz marcar l’empat a set. El partit va entrar en una fase molt emocionant, de màxima igualtat. La portera Ashleigh Johnson, campiona olímpica amb els Estats Units, va emergir per avortar les ocasions de gol terrassenques. A un minut i disset segons del final, Ioanna Charalampidi va establir el 8 a 7 definitiu. El CN Terrassa va disposar d’una última oportunitat en jugadora de més per empatar, però Johnson va aturar el llançament d’Ortiz.

Les egarenques arribaven a la jornada de diumenge eliminades, però van refer-se a la perfecció de les dues derrotes anteriors i van acomiadar-se d’Europa amb una victòria de prestigi contra la SIS Roma, el líder de la lliga italiana, per 7 a 12 (1-3, 1-3, 2-2 i 3-4). El CN Terrassa va mostrar-se molt seriós des del xiulet inicial. Leitón va estrenar el compte i, després de l’empat italià, Ortiz i Peña van situar l’1 a 3 amb què va finalitzar el primer quart. La dinàmica no va variar en el segon període. Les egarenques van contenir les boies rivals i van eixamplar la diferència de la mà d’una inspirada Domènech. Van calcar el parcial del primer quart i van establir un interessant 2 a 6 al descans. A la represa, les de Xavi Pérez no van patir per conservar al renda assolida (4-8) i, en l’últim quart, van ser capaces d’ampliar-la. Galardi va apropar mínimament la Roma. La resposta terrassenca va arribar en forma de parcial de 0 a 3, amb Domènech, Leitón i Camus com a protagonistes (5-11). Tabani, a dotze segons de la botzina, va establir el 7 a 12 definitiu, un resultat que va tancar de forma brillant la primera participació de la història en l’Eurolliga femenina de waterpolo.