El San Cristóbal esgarrapa un punt al Terrassa FC en un derbi molt atractiu
Moment del partit entre el Terrassa FC i el San Cristóbal
Moment del partit entre el Terrassa FC i el San Cristóbal | Cristóbal Castro

Empat entre Terrassa FC i San Cristóbal en un derbi ciutadà molt intens i disputat, amb un temps per cadascun dels dos equips. Els d’Oliver Balabriga han marcat en una primera meitat on han mostrat una molt bona imatge mentre que els de Xevi Molist han pogut empatar en una represa on han estat els clars dominadors del joc.

Els dos equips han estat fidels als seus sistemes habituals, tot i que el San Cristóbal s’ha assemblat més a si mateix i ha fet uns primers 45 minuts molt admirables. Els locals han tingut més problemes per imposar la seva llei. Els primers minuts del derbi s’han viscut amb cert d’equilibri de forces, si bé, el Terrassa FC ha tingut més la pilota al principi. El San Cristóbal, ben posicionat, no ha mostrat cap fissura defensiva en els inicis i només ha vist alguna internada per la banda dreta dels locals, que ha acabat amb un córner o amb res destacat. En el minut 7, i després d’una jugada llarga després d’hun servei de banda, Sergi Martínez ho ha intentat pels visitants, amb un xut des de fora de l’àrea que ha sortit per sobre del travesser de la porteria del Terrassa FC.

El matx ha entrat en una fase de joc molt pla, sense arribades, i on eren els parroquials els que guanyaven la partida en els duels amb els seus adversaris. En el minut 17, Jaume Pascual ha provat una bona centrada que ha aturat Zapico i, en el minut següent, ha arribat el 0 a 1 pels visitants, després d’un llançament de falta executat per Abde. La pilota ha anat a Mario Cantí, que ha centrat perquè Óscar Sierra entrés tot sol i, amb una rematada de cap plàcida, anotés el gol pels de Ballabriga.

El gol ha provocat la reacció dels de Molist, que han intentat jugar amb més velocitat, però no ha aconseguit trenar bones accions ofensives. En el minut 28, una bona acció entre Salva i Jaume Pascual ha acabat amb una centrada d’aquest últim, però la rematada de cap d’Àlex Fernández ha tocat en un defensor. El San Cristóbal ha reaccionat de manera fulminant, quatre minuts més tard i ha tingut el segon a les botes d’Adri Rivas que, tot sol gràcies a una combinació d’Abde amb Damián Obispo, ha culminat amb un xut massa alt. Una gran oportunitat malaguanyada, que hauria suposat el 0 a 2.

Després d’aquesta jugada, Mario Cantí ha provat fortuna amb un bon tret de lluny que ha aturat Ortega sense dificultats. El Terrassa FC no s’ha quedat curt i, de seguida, i en una molt bona centrada de Lucas Viña, Josu no ha arribat de cap per ben poc. Dos minuts després, els locals van gaudir de la seva millor opció per empatar, en una centrada de lluny que Jaume Pascual ha creuat amb intenció, i que Zapico ha refusat a córner. A cinc minuts per al descans, ha estat el torn dels parroquials, en un fora de banda que Damián Obispo, després de tocar la pilota Mario Cantí, ha rematat per sobre de la porteria local.

Els dos entrenadors mirant com dos jugadors es disputen la pilota
Els dos entrenadors mirant com dos jugadors es disputen la pilota | Cristóbal Castro

Els porters, magistrals

A la segona meitat, el Terrassa FC ha sortit disposat a canviar la dinàmica del matx i Molist ha disposat un clar 4-3-3, fent entrar al japonès Akito en el lloc de Galeano. El tècnic dels locals ha alliberat una plaça al mig del camp per tenir més presència atacant i l’aposat li ha sortit bé, ja que l’equip ha sigut més profund i ha sigut molt més regular i intens que no pas a la primera meitat.

El lateral dret Salva, un dels més actius dels locals a la represa, ha iniciat la primera gran ocasió del seu equip, en el minut 4. La seva cavalcada per la dreta ha finalitzat amb una bona passada a Josu, que ha creuat fora, molt ajustat al pal de la porteria visitant. Els de Molist han dominat tota l’estona davant d’un San Cristóbal ben posicionat i que ha buscat el contraatac com a arma per resoldre la situació a favor seu. En el minut 14, el Terrassa FC ha fabricat una de les seves millors opcions per marcar, en un córner que Arranz ha rematat al pal. El mateix davanter ha tornat a rebre la pilota en l’acció continuada, però ha xutat fora.

I tres minuts més tard d’aquesta magnífica oportunitat pels locals, ha arribat el gol de l’empat. Una bona combinació entre Salva i Arranz l’ha refusat Adrien, però Jaume Pascual, molt atent, ha caçat la pilota i ha engaltat un bon xut que Zapico no ha pogut fer res per evitar l’1 a 1. El San Cristóbal ha intentat reaccionar amb una centrada-xut de Mario Domingo que ha refusat Ortega.

El Terrassa FC ha mantingut el control del joc, amb tota mena d’intents per les dues bandes, tot i que li ha costat crear oportunitats per marcar davant d’un San Cristóbal més que correcte en les tasques defensives. A nou minuts pel final, ha estat el visitant Abde el que ho ha provat, amb un xut creuat que el porter Ortega ha aturat.

En els últims moments del derbi s’han viscut tres accions que podrien haver fet variar el seu signe. Primer un penal sobre Tom per part d’Ortega i després dues grans rematades de cap de Sergi Arranz que Samu Zapico, amb dues intervencions magistrals, ha evitat que es convertissin en el gol del triomf pel Terrassa FC. En resum, un derbi molt entretingut i ben jugat, amb una part per cadascun dels dos equips.

TERRASSA FC. Ortega, Salva, Castillo, Pelegrín , Lucas Viña, Galeano (Akito, 46′), Àlex Fernández (Manu, 84′), Jaume Pascual (Kilian, 70′), Adri Lledó (Albert López, 84′), Josu i Arranz.

CP SAN CRISTÓBAL: Zapico, Óscar Sierra, Adrien, Cristian, Mario Domingo, Sergi Martínez, Gerard Enrich, Adri Rivas (Tom, 60′), Mario Cantí (Roger Escamilla, 60′), Abde (Andy, 90′) i Damián Obispo (Óscar Oliver, 85′).

Àrbitre: Víctor Manuel Sánchez Rico (Baix Llobregat). Ha amonestat amb targeta groga al local Àlex Fernández i als visitants Adri Rivas, Abde, Sergi Martínez i Óscar Sierra.

Gols. 0-1, Óscar Sierra (18′); 1-1, Jaume Pascual (62′).