MónTerrassa
Riqui Puig es queda a Can Barça
  • CA
Riqui Puig en una acció amb el juvenil A a la Youth League | FCB

!--akiadsense-->

!--akiadsense-->

Han estat unes setmanes de nervis per part d’aficionats i directiva, però finalment, Riqui Puig (Matadepera, 1999) es queda a casa. La perla del juvenil A del FC Barcelona, que està cridat a ser el nou Iniesta i que ha meravellat els darrers anys gràcies al seu bon toc i a una gran visió de camp, ha optat per acceptar l’oferta de renovació per part del club blaugrana. Així ho ha donat a conèixer ell mateix a través de les xarxes socials:

El migcampista ja ha arribat a debutar amb el Barça “B” i aquesta temporada ha brillat com mai a la Youth League. Aquests darrers dies, tot semblava apuntar que marxaria a terres angleses, després de rebre ofertes molt temptadores de clubs com el Tottenham.

“Hem demostrat que al futbol es juga per baix”, deia Riqui Puig després de guanyar la final, fent valdre el mètode Masia. “Ara que tothom ens posa en dubte hem guanyat al favorit i ho hem fet jugant a la nostra manera. Això diu molt de la Masia”, va sentenciar el català. Només Riqui Puig, els seus entrenadors i la seva gent sap com s’ha hagut d’esforçar el petit tocador del Barça per arribar a fer-se un lloc en aquest esport que cada cop premia més el físic i menys la qualitat. “Ja comença a fer-se un home però fins ara ha patit molt”, expliquen fonts de la formació blaugrana. En Riqui Puig havia de posar-se una goma als pantalons i quan es posava la samarreta per dins els pantalons, el dorsal (el 10 o el 14, una declaració d’intencions) quedava tapat per la llargada de la samarreta.

“Molts diuen que la meva estatura és un problema però jo veig que és una de les meves virtuts”, exclama el jugador, convertint un esvoranc en una oportunitat. Així és Riqui Puig, un jugador amb el cap ben posat, alegre i feliç. Aquesta jovialitat l’ajuda sobre el verd. “Té desimboltura, entusiasme i coneix l’estil del Barça. Esperem que estigui molts anys a la casa”, expressa Valverde, que li ha donat l’alternativa a algun entrenament del primer equip on Messi, el millor jugador del món, va rebre’l amb els braços oberts. La desimboltura va en el seu ADN: un dia, entrenant amb el Barça B, en un joc d’agilitat i tècnica fet per escalfar, havien de portar conus al centre del camp, esquivant l’impacte de pilotes gegants que altres jugadors llançaven des de fora d’una rotllana. La majoria de jugadors col·locaven un con, dos el que més. Ell en va posa-ne quatre al seu lloc, aplicant la intel·ligència i esmunyint-se davant els atacs de futbolistes més grans i fornits que ell.

El seu referent futbolístic és Xavi i, salvant les distàncies, s’hi assembla a l’hora de jugar. “Al Riqui el coneix tothom dins del club. Aporta moltíssim, és un jugador que ve calcat pel nostre joc, un joc que connecta des d’infantil que estava al JabacTerrasa, i és un dels nostres puntals”, afirma el seu actual entrenador, Denis Silva.“És un jugador TOP”, asseveravaFrancisco Javier GarcíaPimienta, que l’entrenarà l’any vinent un altre cop. “La meva intenció sempre és quedar-me al millor equip del món”, assegurava després de Nyon. Una intenció que, per sort, s’ha convertit en realitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa