MónTerrassa
Guadalhorce es bolca amb la Cursa Solidària per a la infància
  • CA

Aquest dijous 15 de novembre a l’hotel Terrassa Park es va presentar la 5a edició de la Cursa solidària per a la infància a Terrassa que es farà el proper diumenge 2 de desembre.

El regidor de joventut i lleure infantil Jordi Rueda ha agraït els organitzadors de la cursa solidària, “l’Ajuntament està al vostre costat per poder atendre qualsevol petició”. També ha volgut donar les gràcies perquè aquests tipus d’actuacions permet que les empreses privades estiguin “més a prop” i que “formin part del districte”. Per acabar, Rueda ha lloat “la mostra de gran solidaritat” que permet duu a terme actes tan importants per a la ciutat.

“Mai pensàvem que arribaríem a aquesta edició i menys de la forma en què ho hem fet”, ha dit Paco Utrera, president i voluntari de l’esplai Guadalhorce, el qual s’ha mostrat sorprès de l’ increment dels participants any rere any. Ha esmentat: “per nosaltres la cursa ens serveix per visualitzar el futur de la ciutat, és a dir, la infància i tots els projectes que l’envolten”. El seu objectiu, com bé ha subratllat Utrera, és poder acollir més nens i nenes a l’esplai, i per fer-ho creu que s’haurian de millorar les instal·lacions del centre.

“El projecte és educatiu, d’igualtat per a tothom, no hi ha discriminació per religió, i com a organització laica i progressista, volem veure un futur cohesionat perquè no es doni pas a l’exclusió social”, ha sentenciat el President de l’esplai Guadalhorce. En aquest sentit l‘Aya Dali i en Sayf Naciri, nens de l’esplai Guadalhorce, han volgut aprofitar l’acte de presentació de la cursa per resaltar els drets fonamentals de les persones, “volem una societat més justa que es tracti tothom per igual”.

Normes de la cursa i inscripcions

David Tenes, membre de l’organització, ha explicat quines són les regles de la cursa les quals es poden trobar també a la pàgina web . Les curses constaran de dues modalitats: la cursa de 5 km i la infantil. La cursa de 5 km està oberta a tothom però els menors de 18 anys hauran de portar autorització del seu tutor legal, i els menors de 14 anys no podran optar al premi. La cursa s’inicia al Parc Vallès a les 10:30h i els participants tindran un màxim de 50 minuts per finalitzar-la.

La cursa infantil és oberta als infants que van nèixer entre el 2005 i el 2016. Es necessària l’autorització dels infants per participar en la cursa. Tot i així la cursa és dividirà en dos curses on els nens que van nèixer entre el 2005 i 2013 realitzaran una cursa de 1000 m, en canvi els de 2013, 2014, 2015 i 2016 faran una de 500 m. Aquesta cursa començara a les 12 al Parc Vallès.

– El preu d’inscripció serà de 10 euros però aquells que es vulguin inscriure l’últim cap de setmana, o sigui l’1 i 2 de desembre, sempre que hi hagi dorsals disponibles (màxim de 1500 participants), la inscripció passarà a ser de 12 euros.

– La inscripció es pot realitzar a travès de la web de la cursa o presencial: de dilluns a dijous de 9 a 13h i de 16 a 19h a l’entitat de l’esplai Guadalhorce o bé al Parc Vallès els dissabtes 17, 24 i 1 de desembre de 18 a 21h.

Com a norma més important, Tenes recalca que és necessari el DNI ja que pot ser demanat tant el dia de l’entrega de dorsal com el dia de la cursa. El periode d’inscripció per personalitzar el dorsal acabarà el 28 de novembre, sinó no es podrà posar el nom al dorsal. El dia 1 de desembre es podrà efectuar la recollida del dorsal i samarrates al Parc Vallès.

Serveis complementaris i regals

Hi haurà servei sanitari, guarda-roba, pàrquing, una pantalla que marcarà el temps de la cursa, entre d’altres. També es regalarà una bossa amb productes dels patrocinadors de la cursa. Al finalitzar la cursa s’entregarà premis al primer classificat/da absolut de la carrera dels 5 km i una copa al primer classificat de cada categoria. Aquesta entrega de premis es realitzarà a les 11.15h a la zona de podium. Per la cursa infantil de barrufets tindran la bossa com a premi mentre els petits i mitjans si que hi haurà premi per al primer classificat de cada categoria.

Més informació:http://cursainfancia.com/

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa