MónTerrassa
L’Ultra Clean Marathon recull 550 kg de residus
  • CA

La quarta edició de l’Ultra Clean Marathon aconsegueix recollir 550 kg de residus. 23 equips formats per 180 corredores i corredors han participat a la cursa entre Terrassa i Barcelona, donant suport a 17 causes ambientals i amb una recaptació de 15.550 euros. Paral·lelament a l’esdeveniment esportiu, diferents grups de persones voluntàries han dut a terme neteges a les platges pròximes a la meta.

La cursa de plogging amb més impacte a Catalunya

Es pot afirmar que es tracta de la cursa de plogging amb més impacte a Catalunya. El temps final de cada equip es pondera entre el que triguen en fer la cursa i els quilograms recollits.

S’han recollit 550 quilograms de residus. 150 corresponen a envasos lleugers, gairebé 90 a paper i cartró, 52 han estat residus de vidre i 330, diversos: residus d’aparells elèctrics i electrònics, ferralla, tovalloletes, burilles.

L’Ultra Clean Marathon recull 550 kg de residus

Els guanyadors

Cada equip ha corregut en favor d’una de les entitats ambientals que treballen a Catalunya per a la conservació de la natura. Per participar a la cursa calia fer-los una donació d’un mínim de 600 euros.

Ha guanyat l’equip Merrell & Klassmark. La segona posició ha estat Salomon, i la tercera per Litoclean.

Els 10 equips que han recollit més quilos de residus han rebut bonificacions en el seu temps de fins a 60 minuts. A més, n’han rebut de fins a 100 minuts per publicar a les xarxes socials mencionant la seva participació a la cursa.

El director de l’Agència de Residus de Catalunya, Isaac Peraire, s’ha referit a la importància d’accions com aquesta per visibilitzar el problema d’embrutar la natura, explicant que “el mur que s’ha construït amb els residus recollits durant la jornada ens ha d’ajudar a fer-nos a totes i a tots més conscients de la problemàtica que vivim quan no gestionem correctament els residus que generem”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa