MónTerrassa
Presumptes agressions sexuals d’un entrenador del CN Terrassa
  • CA

Una nedadora del CN Terrassa ha denunciat que va patir agressions sexuals per part d’un entrenador del club a partir de 1989, la primera quan cursava setè d’EGB, l’any 1989. Tenia 12 o 13 anys. En l’edició en paper i ahir en la versió digital, el diari ARA ha publicat un reportatge. El tècnic, de mica en mica, s’havia guanyat la confiança de la nena.

Suport total a les víctimes que van patir el presumpte assetjament

El Club Natació Terrassa ha reacciona d’immediat i dona suport total a les víctimes que van patir el presumpte assetjament sexual per part d’aquest exentrenador. A més a més, “condemna total a aquests potencials fets i a tots els que s’hagin pogut produir al llarg de la trajectòria d’aquestes persones dins de les nostres instal·lacions i, en qualsevol cas, en l’àmbit de l’esport.·

El Club Natació Terrassa es posa a disposició dels investigadors per aconseguir l’esclariment dels fets denunciats tant en relació amb la víctima denunciant com a les possibles víctimes que pugui haver-hi.

En cas que s’iniciïn accions judicials al voltant d’aquests fets, el Club anuncia que exercirà totes les accions que tingui al seu abast i es personarà en totes aquelles accions judicials que es duguin a terme sempre en defensa de les possibles víctimes, l’entitat i les seves esportistes.

La Junta Directiva iniciarà de forma immediata una investigació interna per aclarir els fets en la mesura del possible i “actuar contra totes les persones que fossin coneixedores dels mateixos sense haver dut a terme
totes les accions necessàries per denunciar la situació pels canals oportuns”.

El CN Terrassa remarcar que, sensibles amb la problemàtica existent sobre l’assetjament sexual a infants dins del món de l’esport i “conscients que comptem amb uns 2.500 nens i nenes en les escoles esportives del nostre Club, des de la nostra arribada com a Junta Directiva a finals de maig del 2021, hem dut a terme diverses accions abans de ser coneixedors dels fets denunciats públicament ahir”.

Accions del CN Terrassa

Nomenament de la delegada de protecció a l’infant en temes de maltractament, assetjament sexual i bullying.

Creació de la Comissió de Protecció al menor en els àmbits anteriors, formada per una directiva de la Junta, experta en temes socials, l’esmentada delegada, dues sòcies psicopedagogues i una treballadora
del Club membre del comitè d’empresa amb experiència i estudis en l’àmbit social.

Aquesta Comissió ha estat treballant en la redacció del protocol de prevenció, identificació i assessorament a les víctimes d’assetjament sexual, maltractaments i bullying, que serà presentat el proper mes de setembre. La difusió a tots i totes els entrenadors i entrenadores del nostre Club és prioritària per aquesta Junta Directiva.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa