El CK Vallparadís, els reis del korfbal a Catalunya

El CK Vallparadís va confirmar la seva hegemonia en el korfbal català. Ho va demostrar aquest cap de setmana en les Finals Nacionals de Korfbal de la temporada 2021-22 al Palau d’Esports i Congressos de Platja d’Aro, on tant l’equip de 1a Divisió com el de 2a Divisió es van proclamar campions.

Kira Menén i Víctor Arguedas, presidenta i vicepresident de la Federació Catalana de Korfbal, van ser els encarregats de fer entrega dels trofeus de campions i subcampions als equips finalistes, i a Javier Navarro (KC Barcelona) i Laura Tobaruela (CK Vallparadís) els premis com a màxims encistelladors masculí i femení de 1a divisió.

Amb aquest resultat final, el CK Vallparadís -juntament amb el finalista KC Barcelona- aconsegueix classificar-se per a la següent edició de la nova competició internacional europea de clubs organitzada per la Federació Internacional de Korfbal (IKF) anomenada IKF Europe Korfball Champions League.

Màxima igualtat a la final 1a Divisió

El Vallparadís de 1a Divisió arribava a la final amb els peus descansats, mentre que el seu rival, el KC Barcelona havia hagut de suar de valent per eliminar el Platja d’Aro en el tercer partit de play-off. Magnífic espectacle el que es va poder veure en un pavelló ple a vessar. Igualtat màxima durant tots i cadascun dels quarts: 1Q: 5-6 / 2Q: 9-10 / 3Q: 13-14.

Va ser només a l’inici del darrer quart que el CK Vallparadís va ser capaç de trencar la dinàmica d’igualtat i alternança en el marcador, gràcies a un parcial de 4-0 a favor seu en els 2 primers minuts d’aquest darrer període. A partir d’aquí es va veure a un KC Barcelona jugant una mica forçat i a remolc dels terrassencs, amb l’angoixa i el neguit de saber-se contra les cordes. Tot i això, van continuar lluitant i generant bones accions d’atac. Això va permetre que en els darrers dos minuts de partit, només hi hagués una diferència d’un gol en el marcador.

Tanmateix, una cistella final de l’egarenc Dani Jané quan faltava un minut per a la fi del partit (21-19) va ser decisiva perquè el CK Vallparadís s’alcés de nou amb el trofeu de campions nacionals de lliga de korfbal de 1a divisió.

CK Vallparadís B – Campions 2a Div. Temp. 2021-22 | Federació Catalana de Korfbal- Jesús Martínez

El Vallparadís derrota el favorit

CK Castellbisbal B i CK Vallparadís B van ser els dos equips a enfrontar-se en la gran final de 2a Divisió. L’equip castellbisbalenc havia finalitzat la lliga regular en 1a posició després de 14 jornades, i va ser capaç de resoldre per la via ràpida la seva eliminatòria de play-off contra el Sant Llorenç KC. Per la seva banda, els terrassencs van haver de lluitar fins al 3r partit contra el KC Barcelona B per arribar a aquesta desitjada final.

La condició de no ser els favorits però no va intimidar gens ni mica els terrassencs. Van ser ells, de fet, qui van agafar la primera petita diferència en el marcador al final del 1r quart. Però el Castellbisbal no va defallir i, tot i només encistellar un punt al 2n quart, seguien en el partit lluitant cadascuna de les accions de joc. Tot i l’11-6 que es marcava a la mitja part, el Vallparadís sabia que no podia abaixar la guàrdia. La igualtat era màxima i tot depenia de l’encert en les situacions de tir.

En el 3r quart es va retallar la distància en el resultat (15-12), deixant-ho tot obert per a un final de partit emocionant. Però la igualtat en el joc es va mantenir i el Vallparadís va aconseguir conservar aquesta petita renda a favor seu malgrat els esforços del rival. El 21-17 final va permetre als terrassencs alçar-se merescudament amb el títol de campions de lliga de 2a divisió després d’una intensa, bonica i trepidant final.