Catalunya fa història a l’Europeu sub21 de korfbal disputat a Terrassa

Catalunya ha fet història en l’Europeu sub21 de korfbal que ha tingut lloc aquest cap de setmana a Terrassa. La selecció catalana, amb presència de diversos jugadors del CK Vallparadís, van penjar-se la medalla de bronze en un campionat disputat a les instal·lacions de Can Jofresa.

Els catalans van enfrontar-se en el seu debut contra la sempre complicada i competitiva selecció d’Alemanya. Després d’un inici forca bo pel que fa a fluïdesa i encert de cara a cistella, un segon quart molt més complicat va generar un cert neguit que van permetre que l’equip alemany s’apropés i fins i tot capgirés el marcador. A partir d’aquí l’alternança en el marcador va ser una constant durant uns minuts, però un bon inici de 3r quart va permetre obrir una escletxa i que el partit s’acabés decantant a favor dels catalans, no sense patir una mica en els instant finals (12-10).

El segon rival del dia van ser els Països Baixos. El partit no va tenir massa emoció ja que el resultat final va ser de 10 a 31, tanmateix, sí que va tenir moments de joc vistós i d’intensitat, i el públic s’ho va passar d’allò més bé.

Derrota contra Bèlgica però victòria a Portugal

L’endemà, tocava veure-se-les una de les favorites del torneig, Bèlgica. Tot i que els belgues veien de guanyar els seus dos partits anteriors, els locals van saber plantar cara i aguantar el ritme durant els dos primers quarts. A la mitja part s’arribava amb un resultat ajustat de només 3 punts per sota. Però a la represa, la diferència es va anar eixamplant a poc a poc fins arribar al 28-12 final.

Tanmateix això no va fer abaixar els ànims de la selecció. A la tarda, tocava Portugal, un rival igualat en punts després de perdre abans amb Països Baixos per una derrota dolorosa de 1 a 37. Amb set de victòria, ambdós conjunts van saltar la pista buscant un bon resultat. A més, els precedents d’enfrontaments entre aquestes dues seleccions ja pronosticaven que el partit seria igualat, intens i excitant com sempre.

La selecció catalana va aconseguir la medalla de bronze a l’Europeu sub21 de Korfbal | korfbalfoto.nl

La màxima diferència en el marcador es va donar en dos moments del partit. El primer, només a l’inici del partit, amb un equip portuguès molt intens en defensa i amb més encert que els locals, que sorprenentment van trigar 11 minuts a encistellar el seu primer gol. A partir d’aquí les defenses dels dos equips es van intensificar encara més, i això va fer que s’arribés a la mitja part amb un inusual i curt 2-3.

El 3r quart va ser el que va canviar la dinàmica, ja que va suposar la remuntada dels catalans, amb una molt bona ratxa d’atacs que van acabar unes cistelles crucials per posar-se en el marcador i aconseguir mantenir una curta per constant distància en el marcador fins als instants finals del partit. Tensió, emoció, nervis, tiradors valents i cistelles claus van permetre que Catalunya arribés quan faltaven 5 minuts darrer minut guanyant de tres gols. Però tocava patir encara, perquè els portuguesos van retallar distàncies posant-se a falta de 2 minuts a només un punt de diferència.

En aquests minuts finals d’infart tot podia passar, la fortuna va estar del costat dels catalans que van aconseguir alçar-se amb el triomf (9-8). I la carambola va fer que a causa dels resultats dels altres partits, Catalunya esdevingués matemàticament 3a classificada per darrere d’Holanda i Bèlgica.

Encara amb un darrer partit per disputar, els catalans van enfrontar-se a Hongria. Ja amb la medalla assegurada, els catalans van imposar-se per 15 a 9, segellant una magnífica competició amb tres victòries davant Alemanya (5a), Portugal (4a) i Hongria (6a). I només dues derrotes contra Països Baixos (1a) i Bèlgica (2a).