MónTerrassa
Catalunya es guanya el dret a ser al Mundial de Korfbal 2023

Catalunya s’ha guanyat el dret a ser al Mundial de Korfbal 2023. La selecció catalana ha finalitzat en 1a posició al Campionat Europeu Classificatori B (QB) que s’ha disputat aquesta setmana del 31 d’octubre al 5 de novembre de 2022 a la ciutat turca d’Antalya. D’aquesta manera, ha obtingut una de les dues places per accedir al Campionat del Món que es disputarà a Taipei, l’any vinent.

La dada és històrica ja que serà la seva 7a participació ininterrompuda en un mundial, des que va entrar a competir el 1999 a Austràlia. Des de llavors, Catalunya ha estat sempre present en aquesta màxima competició internacional de seleccions, sent les millors fites la 4a posició obtinguda el 2011 al Mundial disputat a la Xina i la 5a el 2015 a Bèlgica, sense oblidar la històrica de medalla de bronze a l’Europeu del 2016 als Països Baixos.

Catalunya s’ha penjat la medalla d’or en el Campionat d’Europa classificatori | Actiefotografie.nl

Catalunya acaba imbatuda

Han estat sis dies de competició amb un ple de victòries (6 de 6) enfront de les seleccions de Suïssa (21-14), Turquia (12-17), França (33-12), Escòcia (30-7), Hongria (8-18) i Gal·les (31-10). La bona entesa, l’harmonia i el talent del conjunt de seleccionats dirigit per Miguel Ángel Tobaruela, ha estat clau per l’assoliment d’aquesta important fita, alhora que ha demostrat l’encert en la conjunció entre jugadors veterans i noves generacions.

Catalunya també ha finalitzat imbatuda i, a més, ha pogut practicar un joc alegre i vistós, ple d’oportunitats i gols. Això fa que se sigui optimista de cara al futur d’aquesta regenerada selecció absoluta, amb l’objectiu de poder millorar la fluixa 10a posició obtinguda al darrer Mundial a Sud-àfrica el 2019, i la 7a a l’Europeu del 2021.

A banda del triomf col·lectiu que suposa guanyar tots i cadascun dels partits disputats, cal afegir-hi també el premi individual aconseguit pel capità Javier Navarro, que va rebre el trofeu de màxim encistellador del campionat amb un total de 25 cistelles. Tanmateix, la Federació Catalana de Korfbal vol agrair el suport, la col·laboració i l’entusiasme mostrat pel grup d’afeccionats catalans que es van desplaçar fins a Turquia per a donar suport a la selecció durant tota aquesta setmana.

La llista de jugadors campions:

BERTA ALOMÀ (KC BARCELONA)
AITANA SEGURA (KC BARCELONA)
LAURA TOBARUELA (CK VALLPARADÍS)
MARIA GARCIA (CK VALLPARADÍS)
ONA PITARCH (CK CASTELLBISBAL)
AIDA RODRÍGUEZ (CK CASTELLBISBAL)
VASSILISSA BASHEGUROVA (PLATJA D’ARO KC)

JAVIER NAVARRO (KC BARCELONA)
ROC MARGAIX (KC BARCELONA)
PAU SEGURA (KC BARCELONA)
ÀLEX LLOVERA (CK VALLPARADÍS)
IVAN BARA (CK CASTELLBISBAL)
DAVID PUERTAS (PLATJA D’ARO KC)
JOSE ÁLVAREZ (PLATJA D’ARO KC)

Catalunya s’ha penjat la medalla d’or en el Campionat d’Europa classificatori | Actiefotografie.nl

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa