Can Jofresa s’omple de medalles pel Campionat de llançaments llargs

Terrassa ha acollit aquest cap de setmana el Campionat de Catalunya absolut i sub-23 de llançaments llargs d’hivern que ha organitzat la Unió Atlètica Terrassa juntament amb la Federació Catalana d’Atletisme. La pista d’atletisme de Can Jofresa va ser l’escenari escollit per veure els millors llançadors i llançadores del nostre país. Es van repartir un total de 36 medalles absolutes i sub23.

La competició va donar inici amb el martell masculí. Gran sorpresa amb l’actuació de Cristian Ravar, de l’UA Montsià, que va ser capaç de superar els 60 metres, amb una marca de 60.99 m. En segon lloc, l’atleta de L’Hospitalet Atletisme, Tyrone Donaire, va donar un cop sobre la taula amb un llançament de 54.10 m. I va completar el podi l’atleta màster Joan Bea, que el cap de setmana havia aconseguit quatre medalles als llançaments llargs de la seva categoria, va sumar el bronze amb 51.61 m. A la categoria sub 23, victòria per Pau Romero, de la UCA, seguit de Gerard Raga, del CA Granollers. Daniel Ruiz, també sub 23, va quedar fora del podi degut a sis llançaments nuls.

Terrassa ha acollit aquest cap de setmana el Campionat de Catalunya absolut i sub-23 de llançaments llargs d’hivern que ha organitzat la Unió Atlètica Terrassa juntament amb la Federació Catalana d’Atletisme | Cedida

Seguidament, va arribar la prova dels llançaments femenins. Duel fins al final per ocupar el primer lloc entre les màximes favorites, Jennifer Nevado i Belén Bermejo. L’atleta del Atlètico San Sebastián va acabar el concurs amb una marca de 52.44 m, deixant a Bermejo segona amb 52.26 m. La medalla de bronze va ser per l’atleta sub 18 Carla Serral, del CA Castellar, amb una marca de 48.35 m. A l’apartat sub 23, Irene Vega, del Cornellà Atlètic, es feia amb la victòria amb una marca de 47.84 m, seguida d’Alba Ruiz, del CA Nou Barris, amb 44.81 m. En tercer lloc, Judith Sanchis va sumar una nova medalla al seu palmarès amb un llançament de 40.23 m.

El podi femení de llançament de disc | FCA

Medalles en disc i javelina

Quant al disc masculí, el gran favorit, Aaron Solà, va deixar entreveure el seu gran estat de forma. Excel·lent llançament de 54.21 m per sumar un nou títol absolut, el tercer, al seu palmarès d’hivern. En segon lloc va acabar Àlex Martínez, de L’UCA, amb una marca de 41.56 m, deixant en tercera posició a Iker Vaqué, amb marca de 41.09 m. A la prova femenina, Andrea Alarcón va sumar el seu vuitè títol català d’hivern amb un llançament de 48.72 m i només un nul. Ariadna Esteve va aconseguir el segon lloc amb marca personal de 40.79 m, i Zaynab Nouali va ser tercera amb una marca de 40.71 m, també superant els 40 metres.

Finalment, es va disputar la prova de javelina. A la masculina és on vam veure un dels nivells més alts de tot el campionat. La victòria va ser per l’atleta molletenc Àlex Sànchez, amb una marca final de 69.45 m. En segona posició va acabar l’atleta de l’Agrupació Atlètica Jhon Louis Garcia, amb un llançament final de 64.44 m. La medalla de bronze va ser per l’atleta màster Jordi Sànchez, amb un llançament de 63.30 m. La prova sub 23 també va estar molt renyida. Àlex Gonzàlez, 4t general, va guanyar l’or amb una marca de 62.25 m. Pau Rodríguez, segon, va acabar amb 60.89 m, deixant en tercera posició a Arnau Ribé, de l’Alaior Esport, amb 58.58 m.

A última hora va arribar la prova femenina. Aquí vam trobar també a una de les atletes amb doble medalla, aquest cas, d’or. Aina Ramos, de L’Hospitalet Atletisme, va aconseguir la victòria final amb 44.16 m, sumant la medalla absoluta i sub 23. La joveníssima Èrika Sellart, primer any sub 18, va sumar el seu primer metall absolut amb una marca de 40.69 m. L’atleta del CA Manresa ha estat rècord català sub 16 diverses vegades. En tercera posició, Clàudia Puig, amb un llançament de 39.33 m. A la categoria sub 23, just després de Ramos, es va penjar la plata Omaima Chourfi, del CA Montornès, amb una marca de 33.10 m, deixant amb el bronze a Laura Pascual, de l’Agrupació Atlètica de Catalunya, amb marca de 30.30 m.