MónTerrassa
Els pianistes Uri Caine i Chano Domínguez cartell del cap de setmana
  • CA
Uri Caine | JAZZ

!--akiadsense-->

En la darrera setmana de Festival, Terrassa es prepara per acollir a tres figures de prestigi internacional.

D’una banda, dijous 22, la Nova Jazz Cava rebrà per primera vegada un tàndem inèdit. El pianista gadità Chano Domínguez i el trompetista sard Paolo Fresu mostraran de quina manera els llenguatges del jazz, el flamenc i la música mediterrània poden combinar-se de forma natural.

Nascut a Cádiz, Chano Domínguez és un dels pianistes de jazz més valorats de l’escena actual. Del seu piano emanen compassos en forma de tangos, “alegrías”, “bulerías”, “fandangos” i “soleás” que conviuen amb l’estructura de jazz tradicional amb harmonia i naturalitat. L’última actuació a Terrassa fou durant el 25è Festival on va estar acompanyat de 15 músics per presentar el seu projecte “The New Flamenco Sound”.

El trompetista sard Paolo Fresu, és una figura consagrada del jazz internacional. L’indomable poeta del so, com se l’ha anomenat, acumula una àmplia carrera plena d’enregistraments, reconeixements i premis. Capaç de treballar amb projectes mixtes de música jazz-ètnica, world music o música antiga, ha enregistrat més de 350 gravacions discogràfiques de les quals una vuitantena sota la seva direcció. Al Festival vam tenir ocasió d’escoltar-lo per darrera vegada ara fa deu anys al projecte Mare Nostrum, amb Richard Galiano i Jan Lundgren.

El pianista total

El concert del Centre Cultural Terrassa de divendres 23 oferirà el debut al Festival del pianista i compositor de Filadèlfia Uri Caine. El talent de Caine es desplega en fronts i contexts tan variats que es fa difícil encabir-lo en cap corrent establerta.

El seu darrer espectacle recupera el llegat de George Gershwin, un dels noms essencials de la història del jazz, a través de la revisió i adaptació musical, amb nous arranjaments de Rhapsody In Blue (1924), obra cabdal de la música del segle XX. Amb aquesta revisitació i reinvenció proposada per Caine, l’obra de Gershwin es materialitza en una sintaxi musical ben rica: jazz, blues, klezme i música d’arrels africanes que s’entremesclen amb la composició clàssica.

Per a aquesta ocasió, el pianista presenta un Ensemble de vuit músics on reuneix als solistes més prestigiosos que en el transcurs dels darrers decennis han freqüentat els grups del pianista nord-americà.

Jam Session per acabar el divendres

Els terrassencs Sergi Torrejón, Joan Humet i Txus Costalago són uns habituals dels concerts de jazz i de les Jams Sessions de la ciutat de Terrassa.

Treballen junts des de 2005 i la seva química musical es fa palesa al seu repertori d’estàndards variats a ritme de jazz, latin o bossa nova. Músics com Jofre Alemany, Moisès Solé, Xavier Figuerola o Guim G.Balasch han estat col.laboradors freqüents del trio.

Precisament, els saxos de Guim G. Balasch i Xavier Figuerola són els convidats especials d’una vetllada que es preveu interessant i sobretot, divertida, per la qualitat musical i bona sintonia entre tots ells.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa